Spring naar de content

Nu horen we Meulenbelt en Van Bommel niet

Vorige week publiceerde mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch een rapport, waarin staat dat de terroristen politici van Hamas dankbaar gebruik hebben gemaakt van de aanval van Israël op Gaza.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dat gaf hen namelijk een uitgelezen kans om in de ontstane chaos zelf ook Palestijnen te gaan uitroeien. Volgens het rapport maakte Hamas in die periode (eind december tot eind januari) zeker achttien Palestijnen af, die door Hamas werden verdacht van samenwerking met aartsvijand Israël.

Verder werden nog eens tientallen politieke tegenstanders neergeschoten, allemaal leden en/of aanhangers van Fatah.

Het geweld tegen mede-Palestijnen werd na afloop van de oorlog met Israël weliswaar minder, maar in de periode van eind januari tot eind maart werden toch nog veertien mannen koelbloedig geëxecuteerd.

Onbereikbaar
Het rapport is nu anderhalve week oud, maar het weblog van Anja Meulenbelt, altijd bovenop het conflict tussen het ‘duivelse’ Israël en de zielige Palestijnen, vermeldt hier niets over. In plaats daarvan schreef ze dit. Anja bellen leverde ook niets op: de Eerste en Tweede Kamerleden hebben sinds vrijdag reces en ook thuis is ze onbereikbaar.

Ook Harry ‘intifada, intifada!‘ van Bommel hield zich de afgelopen week opvallend stil. En ook hij is vandaag (nog) niet bereikbaar voor commentaar.