Spring naar de content

Vuijsje: ‘Ik zit in een luxepositie’

Robert Vuijsje won gisteravond met zijn roman Alleen maar nette mensen De Gouden Uil. De Amsterdamse schrijver/journalist kreeg de grootste Belgische literatuurprijs uitgereikt in het stadhuis van Antwerpen. Naast een trofee ontving hij 25.000 euro. Wat gaat hij met dat geld doen?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

 “Ik gebruik het om aan mijn tweede boek te werken.”
U staat nogal bekend als liefhebber van voluptueuze donkere vrouwen. Reist u naar een Afrikaans lustoord voor inspiratie?
“Nee, ik ga aan het einde van deze maand een weekje naar Memphis (Tennessee) in de Verenigde Staten. Daar zijn ook mooie donkere vrouwen.”
Houdt u op met schrijven voor dagblad De Pers?

“Ik kijk hoe het zich nu financieel ontwikkelt. In principe vind ik mijn werk bij De Pers heel leuk, maar…”
U houdt een slag om de arm?
“Ik kijk hoe het zich financieel ontwikkelt. Ik ben nu vooral bezig met mijn volgende boek. Ach, misschien ben ik over een paar maanden uitgeschreven qua boeken, en ga ik me weer toeleggen op de journalistiek. Mooi dat ik in de luxepositie zit om alles te doen wat ik leuk vind.”
Wat voor boek gaat het worden?
“Het zal dezelfde toon en hetzelfde thema hebben als Alleen maar nette mensen. Nee hoor, het zal niet wéér gaan over een jood die er uitziet als een Marokkaan. Maar het speelt wel weer in Amsterdam.”
Hoe gaat het boek heten?
“Het zou zo maar kunnen dat het De Beste Vriend gaat worden. Het is op dit moment de werktitel, dus het kan nog veranderen, maar ik denk het niet.”