Spring naar de content

De Groenen zijn tegen geld

Hebt u het ook helemaal gehad met uw bankbiljetten? Begraaf ze dan in uw groentetuin! Met die boodschap proberen De Groenen kiezers te trekken bij de aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

(lees verder onder het filmpje)

<object width="400" height="225"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=4645646&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=0&amp;color=&amp;fullscreen=1" /><embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=4645646&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=0&amp;color=&amp;fullscreen=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" width="400" height="225"></embed></object><p><a href="http://vimeo.com/4645646">De Groenen (Spot)</a> from <a href="http://vimeo.com/user1462975">JipHilferink</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

In een verkiezingsspotje van de ecologische splinterpartij demonstreert Rascha Wisse, nummer twee op de kandidatenlijst van De Groenen, hoe bankbiljetten kunnen dienen als compost. "Die briefjes zijn binnenkort toch niets meer waard," horen we haar zeggen.
Gelukkig passeren ook nog diverse andere interessante punten uit het partijprogramma de revue. Bijvoorbeeld dat "we overal eetbare planten kunnen groeien" (sic) en dat De Groenen voornemens zijn de uitstoot van broeikasgassen te reduceren "met 80 procent in 2050". Ook voor het transportprobleem heeft de partij een klinkklare oplossing: "Goederen vervoeren wij per binnenvaart."
Ter opfrissing van het geheugen: de laatste keer dat De Groenen meededen aan landelijke verkiezingen was in 1998. De partij kreeg toen 0,19 procent van de stemmen. In welke tuin de partij het geld heeft gevonden om haar campagne voor de Europese verkiezingen te bekostigen, is onbekend.

Onderwerpen