Spring naar de content

Nu ook HP/De Tijd-verbod voor Giphart en Dijkshoorn

Gisteren durfden ze nog van leer te trekken tegen BNN in de papieren HP/De Tijd. Schrijvers Nico Dijkshoorn en Ronald Giphart waren not amused dat de jongerenomroep hen een twitterverbod oplegde over een op hande zijnd programma. “We horen steeds ideetjes voorbijkomen die ons niet aanstaan,” zei Dijkshoorn over de BNN’ers. En: “De tyfus voor ze.” Nu, één dag later, is Dijkshoorn minder openhartig: “Ik zeg er even niks meer over, anders heb ik het weer gedaan en speelt Giphart mooi weer. Geen zin in.” Wat is er in de tussentijd gebeurd?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

BNN heeft de heren ontboden voor een etentje, vanavond in restaurant Lakes in Hilversum, zo lezen we in een twitterconversatie tussen Dijkshoorn en Giphart. Onderwerp van gesprek: het herhaaldelijk uit de school klappen – op de microblogdienst en in HP/De Tijd – over het BNN-programma waarin de schrijvers/columnisten worden ontvoerd. Volgt een uurtje getwitter, gebel en gemail. De gebeurtenissen in chronologische volgorde, waarbij tweets cursief staan.
 
Giphart: “Ik ben vanavond bij BNN ontboden, jij ook?”
Dijkshoorn: “Ik ook. Pissed denk ik over HP stuk. Maar dat moeten ze dan maar beter regelen vind ik.”

HP/De Tijd spreekt vervolgens Gipharts voicemail in met de vraag om een reactie.

Giphart: “In antwoord op je voicemail: we hebben nu ook een HP-verbod, sorry (maar misschien dat @dijkshoorn wel wil zingen).”
Dijkshoorn: “Een HP verbod? Hoezo?”
Giphart: “Of nou ja verbod… Ik kreeg een standje. ‘Dat soort dingen hoeven niet noodzakelijk’. En ook: ‘Hebben we liever toch niet.’”
Dijkshoorn: “Oh dat. Daar heb ik schijt aan. Ze zitten ook over ons te lullen als we er niet bij zijn. Ik zie het verschil niet.”

Vervolgens mailen we Dijkshoorn – die in de papieren editie van HP/De Tijd nog zo geestig te keer ging tegen Giphart (“Meneer heeft niet alleen verstand van koken, maar ook van schoenen, laarzen en sandalen. Alleen al daarvan word ik dol. Je kunt geen onderwerp aansnijden of Giphart heeft er verstand van. Mosselen en hoe je ze moet eten, hoe je kunt voelen of een kiwi rijp is – dat soort waanzin.”) – met een viertal vragen over het etentje van vanavond. Wordt het het laatste diner met én Dijkshoorn én Giphart én een delegatie van BNN aan één tafel?
Dijkshoorn reageert voor zijn doen uiterst summier per mail: “Ik zeg er even niks meer over, anders heb ik het weer gedaan en speelt Giphart mooi weer. Geen zin in.”
   
De HP/De Tijd met het artikel over het twitterverbod van de twee schrijvers/columnisten ligt nog tot en met dinsdag 2 juni in de winkel.

Onderwerpen