Spring naar de content

Islamisering bij de NOS?

PVV-Kamerlid Martin Bosma is niet zo gesteld op de verslaggeving van het NOS-Journaal. “De NOS maakt in Nederland de geesten rijp voor het islamiseren,” vindt de PVV-mediawoordvoerder en heeft gisteren de minister om opheldering gevraagd. Waarom? Op 4 juni verscheen Nicole Le Fever vanuit Teheran met een hoofddoekje op in het NOS Journaal. Islamisering van de Nederlandse televisie? De NOS vindt dat ‘erg ver gezocht’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Youssef Eddini, woordvoerder van de NOS, wat vindt u van de bewering van Bosma?
“Het gaat absoluut te ver dat we bezig zijn met de islamisering van onze programma’s. Het is heel simpel: Nicole Le Fever doet verslag uit een land waar het verplicht is om een hoofddoek te dragen en wij komen die regels gewoon na. Je rijdt toch ook niet door rood? Ik vind het heel erg ver gezocht om te concluderen dat de islamisering bij de Nederlandse televisie toeslaat.”

In het item noemde Nicole Le Fever Tel Aviv de hoofdstad van Israël. Bosma stelt: “Dat de verslaggever ook Tel Aviv lijkt te benoemen tot hoofdstad van Israël geeft aan dat het Journaal de islam-agenda aan het volgen is.”

“Ja, dat is per ongeluk gebeurd, een hele vervelende fout. Dat we de islam-agenda volgen, gaat ons ook te ver. Het is gewoon een feitelijke onjuistheid, in het algemeen weten onze verslaggevers uitstekend welke hoofdsteden bij de landen horen. We hebben natuurlijk deze fout naar Le Fever teruggekoppeld. Reacties van kijkers, luisteraars en lezers bundelen we, beantwoorden we en sturen we door naar onze verslaggevers.”