Spring naar de content

Silvio Berlusconi een racist?

Het is algemeen bekend dat Silvio Berlusconi houdt van vrouwen, ook jonger spul kan de premier van Italië bekoren. Volgens Chris van Nijnatten, chef voetbal van het AD, houdt hij echter niet zo van donkere mannen. Frank Rijkaard is geen trainer van AC Milan geworden omdat Berlusconi hem ‘iets te zwart’ vond. AC Milan-kenner Emile Schelvis gelooft daar niets van.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Wouter Sinke

Emile Schelvis is in Australië om een dvd te maken over het werk van trainer Pim Verbeek, maar vond down under tijd om te reageren op de opmerkelijke column van Van Nijnatten.

Meneer Schelvis, is Rijkaards trainerschap afgeketst vanwege racistische motieven?
“Dat is vrij boud gesteld. Voorzover ik ben ingelicht over de ontwikkelingen bij AC Milan hebben ze gedubd over het aanblijven van Carlo Ancelotti. En als ik het heb over ze, dan heb ik het ook over Silvio Berlusconi. De namen van Marco van Basten en Frank Rijkaard zijn wel gevallen, maar mij is verteld dat Rijkaard zélf helemaal geen zin had in een avontuur in Milaan. Als hij echt in beeld was geweest, geloof ik niet dat er racistische of pseudo-racistische motieven aan ten grondslag hebben gelegen dat hij geen trainer daar is geworden. Hij is namelijk geliefd bij het publiek en staat voor kwaliteit.”

Waarom denkt u dat de heer Van Nijnatten tot die conclusie komt?

“Ik heb Chris vrij hoog zitten als voetbalvolger, misschien dat hij zich baseert op het feit dat racisme ook in Italië een issue is en ze veel problemen hebben met migranten. Wij in Nederland vinden dat racisme met wortel en tak moet worden uitgeroeid. In andere culturen wordt daar toch anders naar gekeken. Wij hebben een gemengde samenleving en Italië heeft men dat niet of zo min mogelijk. Zij hebben een hele andere perceptie van het begrip buitenlander. Maar Rijkaard zou nooit op basis daarvan afgewezen zijn.”