Spring naar de content

Dochter Knevel zegt shit en toedels

Terwijl de één er zich zorgen maakt om zijn dochter, is de ander in discussie over de toespraak van premier Netanyahu. We hebben het natuurlijk over Twitter, want een dag niet getwitterd is een dag niet geleefd. Een dagje meeleven met Andries en Marije Knevel, Maxime Verhagen en Fatima Elatik. “En nu verder onderhandelen met Hamas.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Gisterenmiddag kwam de vaderlijke kant van EO-presentator Andries Knevel aan het licht: “Vanmorgen is dochter Marije naar Soedan vertrokken. Ze gaat een film over HIV/Aids maken voor de ZOA/vluchtelingenzorg. Vader is bezorgd.” Zijn dochter Marije, stagiaire bij RTV Noord Noord-Holland, lijkt minder verontrust en tikte gisterenochtend vrolijk: “Shit, ik moet gaan! Toedels ik ben voorlopig twitterloos.” Oei, of dat eerste woord goed valt bij papa?

Terwijl papa Andries nog in gedachte bij zijn dochter was, probeerde de ‘District Mayor Amsterdam Zeeburg’ (haar woorden) Maxime Verhagen aan te zetten tot actie.

De minister van Buitenlandse Zaken twitterde dat hij de toespraak van Netanyahu had gelezen en het een goede zet vond. “Zijn bereidheid een Palestijnse staat te aanvaarden is een belangrijk stap in de goede richting.” Fatima Elatik las zijn bericht en legde hem het vuur na aan de schenen: “En nu verder onderhandelen met Hamas. Niet omdat ze zo betrouwbaar zijn, maar om hun greep op ‘t volk te neutraliseren.” Waarop Verhagen reageerde: “Als ze het geweld afzweren en het bestaansrecht van een Israëlische staat erkennen.” Fatima Elatik maande hem opnieuw: “Om ze daarvan te overtuigen is een dialoog noodzakelijk. Het gaat om het volk…” Hopelijk voor mevrouw Elatik bleven de woorden in Verhagens hoofd hangen, want niet veel later schreef hij: “Vandaag vergadering in Luxemburg met Europese ministers van buitenlandse zaken. o.m. over Midden Oosten en Balkan.” En ook Knevel had de nodige afleiding: hij was in de AKN-studio voor een interview.