Spring naar de content

Heemskerk is vóór overname Playboy

Als het aan Sandy Wenderhold ligt, mag de Nederlandse Playboy wel wat brutaler. De eigenaresse van het blootblad Passie wil Playboy overnemen en wat scherper maken. Hoofdredacteur Jan Heemskerk jr. gelooft niet in haar aanpak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer Heemskerk, Sandy Wenderhold gaat uw blad overnemen.
“Is dat zo? Wat gezellig!”

Dit was u nog niet bekend?
“Nee hoor, daar wist ik niets van. Fantastisch, wat een leuk nieuwtje! Sandy is namelijk enig. Ik ben voor!”

In de interviews mogen wel wat meer impertinente vragen volgens haar.
“Op zich ben ik daar wel een voorstander van. Het probleem is dat je dat maar twee keer kunt doen. De mensen die je wilt interviewen, kijken heel goed naar de mensen die al geïnterviewd zijn. Het vervelende is dat die dan zoiets hebben van ‘o, in dat blad gaan de interviews die kant op’. Daarna krijg je indiscrete vragen aan oninteressante mensen.”

Vreest u voor uw baan?

“Nee, Sandy en ik zullen een goed gesprek moeten hebben waarin ik haar overtuig dat ik een massief tijdschriftentalent ben. Ik hoop dat de Heemskerk-dynastie voortgezet wordt. Het zal natuurlijk verschrikkelijk zijn als ik word ontslagen, maar dat zal ik dan moeten dragen als een man.”

U gaat haar zo even bellen?
“Nee, ik ga zo hier in Berlijn camera’s testen op modellen. Geen blote vrouwen, hoor. Nee, ik ga kijken of stand P daadwerkelijk mooiere foto’s oplevert dan als je het diafragma handmatig instelt. Auf die Weise.”

Onderwerpen