Spring naar de content

Trend: gratis columnisten

Columnisten die voor niks werken, het begint een heuse trend te worden. Eerder onthulde HP/De Tijd dat Bert Brussen zijn wekelijkse Revu-column al sinds januari om niet schrijft en vorige maand werd bekend dat de dagblad De Pers met Roman Helinski een gratis columnist in huis heeft gehaald. Nu bereiken ons geruchten dat Alexander Klöpping, voormalig redactiecoördinator bij Jort Kelders 925.nl, voor niets columns gaat schrijven in maandblad Emerce.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Alexander Klöpping, u verpest de markt!
“Als jullie dat vinden zie ik dat als een groot compliment. Ik zie het als een kans om te publiceren in het clubblaadje voor de paarse broeken van de nieuwe media.”

Komt u nog wel rond?
“Ik ben student, dus ik word voorzien van studiefinanciering.”

Uw eerste column verschijnt in september. Waar gaat die over?
“Ik ga de iPhone kapot maken.” 

Overigens, heeft u weleens iemand gezien met een paarse broek aan?
“Eén keer, op een feestje in Wassenaar. Maar hij droeg ook een roze polo. Het was meer een Harry Mens-kijker dan iemand uit de nieuwe media.”  

Volgens redactiechef Rebecca Rijnders heeft Klöpping niets te klagen: “Er staat wel degelijk iets tegenover. Zo krijgt hij een gratis abonnement en mag hij gratis naar ons congres eDay, wat een waarde van 600 euro vertegenwoordigt.” Emerce, een ‘tijdschrift over zakelijk internet en e-business’, werd vorig jaar zelfstandig en moet volgens Rijnders ‘zuinig aan doen’.

Onderwerpen