Spring naar de content

Uitgekotst

Na zijn vertrek bij de VARA in 2005 vernamen we weinig meer van Jack Spijkerman.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Hij probeerde zijn populaire programma Kopspijkers nog voort te zetten bij Talpa, maar opvolger Koppensnellers leverde uiteindelijk nog niet een derde op van de kijkcijfers die hij bij de VARA haalde.

Afgelopen vrijdag luchtte de geplaagde presentator zijn hart in Van der Vorst ziet sterren (RTL4). Vraag: “Hoe voelt dat, om uitgekotst te worden door een heel land?” Antwoord: “Da’s heftig, ja, heel heftig.”

Interessante kost? Het Nederlandse publiek vond van niet en zapte collectief toen Spijkerman in beeld kwam: de kijkcijfers daalden met liefst 38,2% (van 927.000 naar 573.000).

Vanwaar die kijkersexodus? Volgens Peter van der Vorst ligt het aan de programmering rondom de dood van een zekere zanger: “Zelf vind ik het jammer dat weinig mensen deze openhartige momenten van Jack gezien hebben. Ik denk zelfs dat ik in de uitzending van deze week het stuk nog maar eens herhaal.”

Een ongelukkig toeval dus? Dit najaar zullen we het zien als Spijkerman het weer probeert als presentator. Dan begint bij RTL4 zijn actuele entertainment- programma met de toepasselijke titel Wat vindt Nederland? | KG