Spring naar de content

‘PvdA maakt zichzelf belachelijk’

Het gaat niet zo goed met de PvdA. Vandaar het initiatief wijdoennietmeermee.nl van de voormalig PvdA-wethouder Robbert Baruch. Een site waarop ontevreden PvdA-ers zich kunnen uitschrijven? Waar ze zich kunnen afsplitsen dan? Neen. Baruch heeft zijn buik vol van ‘navelstaren, zwarte pieten uitdelen, structuuroplossingen voorstellen, elkaar zwartmaken en muggenziften’. Daar gaat het om. Mei Li Vos was één van de eersten die de online-petitie ondertekende. “We moeten eens ophouden met zeuren en zeiken. Op die manier maken we onszelf belachelijk.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

In een oproep zeurt Baruch er overigens zelf nog lustig op los: “Steeds meer mensen, ook mensen die ik ken als actieve partijgenoot, haken af. Gewoon omdat ze geen zin meer hebben. Sommigen omdat ze het gevoel hebben dat ze niet door de partij serieus genomen worden, sommigen omdat ze vinden dat ze linkser of rechtser geworden zijn, sommigen omdat ze geen vertrouwen hebben in het leiderschap van Bos, Hamer en Ploumen. En inderdaad: wie dit soort filmpjes voorgeschoteld krijgt als serieus verkiezingsmateriaal kan weinig anders concluderen. En wie ze maakt en denkt dat ‘ie serieus verkiezingsmateriaal heeft geproduceerd moet maar eens een stage volgen bij een fatsoenlijk campagnebureau.”

Mevrouw Vos, de PvdA zit in de hoek waar de klappen vallen…
“Ja, en dan gooien we er zelf nog een schepje bovenop. Het zou beter zijn als we niet continu rollebollend over straat gaan.”

Wat gaat er mis?

“Het moet maar eens afgelopen zijn met die naïviteit. En we moeten ophouden met zeuren en zeiken op onszelf. Er is voldoende om trots op te zijn.”

Dat kan wel zijn, maar er klinkt genoeg gemor.
“Ja, zoals dat Statenlid dat eigenhandig een brief schreef waarin hij de kop van Wouter Bos eiste. Dat soort onzin. Als je zelf beter kunt, stel het dan voor. Gelukkig is daar geen aandacht voor geweest. En de afdeling Nijmegen met haar kritiek… Gelukkig is ook dat schouderophalend tegemoet getreden.”

Wat moet er veranderen?
“We moeten af van een naïeve cultuur waarin we altijd maar eerlijk naar buiten toe moeten zijn. Andere partijen houden interne strubbelingen wel binnenskamers, dat moeten wij ook maar eens doen.”

Onderwerpen