Ubbink kleedt ze allemaal

import onder de gordel 31 jul 2009 Cultuur

Waarin homo’s en hetero’s ook niet meer zijn wat ze geweest zijn.

Tot een jaar of wat geleden werden de modeshows van Hans Ubbink gehouden op diens thuislocatie in de leegstaande en inmiddels gesloopte loodsen van Fokker in Oude Meer, onder de rook van Schiphol. De bezoeker waande zich, met enige fantasie, in de hippe negentiende-eeuwse industriële lofts van Manhattan. Thans moet Ubbink zich behelpen met het aanzienlijk benauwdere Paradiso, waar er alleen voor BN’ers enige stoeltjes staan opgesteld. Voor het gemene volk zijn er volop staanplaatsen direct daarachter. De chansonnière Wende Snijders hoort zonder enige twijfel tot de eerste categorie en kon derhalve haar beroemde bips neervlijen tussen de happy few.

De kleding van Ubbink doet het als bekend erg goed bij macho succestypes die niet wensen te worden gekleed door homocouturiers. Een beroemde Ubbink-afnemer is literator Bart Chabot, vader van vier zonen, en daarmee onverdacht. Ook wijlen Martin Bril was Ubbink-aficionado. Bril kocht daarnaast vooral pakken van Paul Smith, die andere schaarse heterovakman die het geld verdient met naald en draad.

Nieuw in het machorijtje is Arie Boomsma, de Markense domineeszoon die door de EO is ingehuurd om de jeugd van de seks af te houden. Zelf stond hij enige tijd geleden abusievelijk zonder kleren in een homo-magazine, maar daar had hij gelukkig snel spijt van. Met de publicatie deed hij zowel zijn werkgever de EO, als zijn sponsor Hans Ubbink, verdriet, die elk om overigens verschillende redenen graag zien dat Boomsma gekleed zijn opwachting maakt.

En als we het over homo-tijdschriften hebben, komt bladenmaker Arno Kantelberg in beeld. Arno heeft zowel Esquire als Fuck Her Madly in portfolio. Daarnaast is hij driftig op zoek naar een beschaafd gay-magazine, want homo’s verlengen altijd keurig hun abonnement, en qua advertenties zijn ze ook erg interessant, zo onthulde Kantelberg onlangs op een mediacongres in Haarlem.


En ook voor dames als Sophie Hilbrand heeft Ubbink wat te bieden. Toppertje uit zijn nieuwe collectie is een geheel voorpandloos, gebreid topje, waarbij in plaats van een brassière nonchalant een sjaaltje wordt gedragen. Ideaal voor wulpse BNN-producties; gewaagder zie je het op de Nederlandse catwalks zelden.

Foto vijf is van de bezoeksters Anna Drijver en Kim Vos.

Anna is actrice en speelt Roos, de minnares van hoofdpersoon Stijn in de verfilming van Kluuns Komt een vrouw bij de dokter. Kim is ex-model en geeft catwalklessen, want zij beheerst als geen ander de klassieke modellenhuppel, lees: zwaar achteroverhellend al lopend je voeten naar voren gooien, zonder plat op je rug te belanden.

Michiel Borstlap tot slot is begenadigd jazzpianist en Ubbink-drager van het eerste uur. Hij was ingehuurd voor het muzikale gedeelte op de afterparty, en verzorgde dat als altijd virtuoos.

Reageer op artikel:
Ubbink kleedt ze allemaal
Sluiten