Spring naar de content

Peentjes zweten op de redactie

Nog zes uur en vijftig vijfenveertig minuten en HP/De Tijd moet de landsadvocaat schriftelijk, of per e-mail, melden dat we geen foto’s meer publiceren van de van hun door ons betaalde vakantie genietende kroonprins en zijn vrouw én geen links die naar de foto’s verwijzen. Uw hoofdredacteur zweet peentjes in zijn kantoor in eh… Eesterga (de enige gemeente waar, zover bekend, geen kruiskopschroeven met afluisterapparatuur door de StaatsPropagandaDienst zijn geplaatst).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Inmiddels denkt de RVD, zoals de StaatsPropagandaDienst ook wel wordt genoemd, niet alleen de Nederlandse media meer in een houdgreep te kunnen nemen, maar ook de internationale. Wij lafbekjes van de Nederlandse pers houden ons namelijk over het algemeen keurig aan de belachelijke mediacode die de RVD eenzijdig heeft opgelegd, maar de buitenlandse media hebben er – om het in plat Rotterdams te zeggen – compleet schijt aan. En dat zint de best-betaalde uitkeringsgerechtingen van Nederland en hun propagandisten en hun advocaten niet. Dus wordt het gerenommeerde persbureau AP thans voor de rechter gesleept.

Tjongejonge, het is me toch wat. Wat gaat HP/De Tijd doen? Om 17.00 uur vanmiddag loopt het ultimatum van landsadvocaat H.J.M. (Henk Jan voor vrienden) Boukema af. Boukema, over wie ook aardige dingen op internet te vinden zijn (tussen haakjes). Gaan we de foto’s verwijderen? Gaan we melden dat we de foto’s binnen een redelijke termijn van, zeg, 3 x 24 uur gaan verwijderen? Gaan we de links verwijderen? Gaan we helemaal niks doen en vol vertrouwen afwachten of er nog meer belastingcenten worden verspild door de StaatsPropagandaDienst aan de landsadvocaat? Nog (wat vliegt de tijd) zes uur en vierentwintig minuten – en ook jullie weten het.

Groeten uit Eesterga, waar een monteur van KPN zojuist aanbelde om het modem te vervangen. “Was daar iets mis mee dan?” “Wij hebben contact gehad met uw vrouw.” “Dan zal het wel goed zijn…”