Spring naar de content

Pentagon: Wat te doen met Twitter en Facebook?

Het Amerikaanse ministerie van Defensie weet niet meer hoe het moet omgaan met netwerksites als Twitter, MySpace en Facebook. Er komt een onderzoek naar hoe militairen gebruik kunnen maken van de snelle communicatiesites, zonder dat ze (per ongeluk) gevoelige en geheime informatie prijsgeven en het computernetwerk blootstellen aan potentiële risico’s (hacking, virussen).

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Volgens het Pentagon zal, zolang het onderzoek duurt, het gebruik van deze sites niet worden verboden. De Amerikaanse marine echter mocht al een tijd geen gebruik maken van deze sites via de computers van de overheid. Gisteren liet het Pentagon weten dat er voor sommige marinemedewerkers een uitzondering wordt gemaakt: zij kunnen een waiver aanvragen.

Al het Defensie-personeel mag vooralsnog wel Twitteren en netwerken via Facebook op een privécomputer, zolang het maar geen geheimen of aankomende militaire operaties verklapt.

Pentagon Channel is zelf ook te volgen op Twitter. Ook maakt het Pentagon gebruik van Facebook en andere netwerksites voor het rekruteren van nieuw personeel.