Spring naar de content

Elatik heeft geen spijt van Hitler-vergelijking

Stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse Zeeburg Fatima Elatik (PvdA) heeft zich verslikt op Twitter. Vannacht vergeleek zij Geert Wilders met Adolf Hitler. Spijt heeft ze niet, zo vertelt Elatik tegen HP/De Tijd: “Ik ben een Amsterdamse met haar hart op de tong en beide benen op de grond.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Elatik was vannacht in discussie met iemand op Twitter over de Kamervragen die de PVV gesteld heeft over de kosten van allochtonen.

Ze tweette: “Ze willen ook al onderzoeken hoeveel moslims er jaarlijks bijkomen. Nog ff en ze gaan onze dna analyseren om aan te tonen dat we niet deugen. Volgens mij was er een andere politicus in Europa zo’n 60 jr geleden die dat ook deed bij n ander semitisch volk.” En toen was het zover, de naam Adolf Hitler vloeide uit het toetsenbord van de PvdA-politica.

Eén ding pleit wel voor Elatik. In tegenstelling tot VVD-Kamerlid Arend-Jan Boekestijn probeert ze niet de tweets krampachtig te verwijderen.

HP/De Tijd sprak Elatik vanmorgen. “Eerst wil ik dit zeggen: ik vergelijk beleid en geen personen. Ik weet wat ik heb opgeschreven, en het mag ook wel een keertje gezegd worden. We doen net of we de geschiedenis vergeten. Het type beleid dat de PVV voorstaat, ik word daar bang van. Wilders is een semitisch volk aan het wegzetten. Hij is alleen maar problemen aan het benoemen en piekmomenten in de pers aan het zoeken om te bitchen en te zeiken. Het beleid dat de PVV wil voeren lijkt op dat van nazi-Duitsland. Wat Wilders roept vind ik antisemitisme. Iemand moet een keer zeggen dat dit gewoon niet kan. Wat is zijn volgende plan, geboortebeperking voor moslims? Met wat voor oplossingen is de PVV gekomen de afgelopen jaren? Wat voor gereedschap hebben ze mij als lokaal bestuurder gegeven? Niets! Ik word daar schijtziek van. Iedereen is bang om dat te zeggen maar ik niet. Ik ben een Amsterdamse met haar hart op de tong en beide benen op de grond.”