Spring naar de content

Obama’s Joker-‘kunstenaar’ ontmaskerd

Aan het begin van deze maand doken er posters op in Los Angeles en Atlanta met daarop de afbeelding van president Obama ‘verminkt’ als de Joker. Het veroorzaakte een rel op internet en in de Amerikaanse media. Wie zat er achter? Een ultra-conservatieve groepering? De dader is bekend.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het gaat om de 20-jarige Firas Alkhateeb, een student uit Chicago. Alkhateeb, van Palestijnse komaf, bewerkte een Time magazine-cover van vorig jaar met Adobe Photoshop. Hij plaatste zijn kunstwerkje op fotosite Flickr. Onbekenden hebben vervolgens het woord ‘socialism’ op de afbeelding gezet, er posters van gemaakt en verspreid.

Alkhateeb zegt de foto van Obama te hebben bewerkt tot de Joker om hem te kritiseren. “Nadat Obama was gekozen tot president, deed men alsof hij de tweede Jezus Christus was. Naar mijn mening is hij iemand met weinig inhoud.” De student volgt de Midden-Oosten-politiek op de voet en is het daarin in grote lijnen eens met de Democraten, maar zegt dat als het om binnenlands beleid gaat, hij zich meer kan vinden in de idealen van de Republikeinen.

Onderwerpen