Spring naar de content

‘Wolfsen en Openbaar Ministerie zijn te close’

Het blijft rumoerig in de Domstad rondom burgemeester Aleid Wolfsen. Een oud-wethouder verdenkt het Stadhuis van té nauwe banden met het Openbaar Ministerie, de uitspraken van Wolfsen in de Volkskrant staan opeens in een ander licht en de oppositie vraagt de Utrechtse bevolking om tips.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Om te beginnen met het laatste. Leefbaar Utrecht roept vandaag op Twitter de hulp van de bevolking in. De partij vraagt de Utrechters om punten te noemen die hun dwars zitten wat betreft de burgemeester.

Dan zijn er natuurlijk de interviews voor Radio 1 en de Volkskrant die Wolfsen midden juli gaf. Net nu de rust was teruggekeerd in het Utrechtse haalde de burgemeester weer uit naar die vermaledijde jongens en meisjes van de pers. Dit kwam hem op de kwalificatie ‘lomp en lichtzinnig’ te staan. Nu bereiken HP/De Tijd  af en toe berichten dat medewerkers op het stadhuis zich beklagen over het solistische optreden van de burgemeester. En wat blijkt nu uit het weblog van de belangrijkste adviseurs van Wolfsen? Enkele dagen nadat zij op vakantie gingen begon Wolfsen zijn mediaoffensief. Hoe solistisch wilt u het hebben?

En nu haalt oud-wethouder René Verhulst (CDA) uit naar Wolfsen. Hij zet zijn vraagtekens bij de afhandeling van de aangifte tegen Wolfsen. “Ik kan niks bewijzen, maar OM en rechterlijke macht in Utrecht en stadhuis zijn nog nooit zo close geweest,” aldus Verhulst. Maar ondertussen blijft Wolfsen zitten waar hij zit. Verhulst is dan ook benieuwd naar ‘het zelfreinigend vermogen van de Utrechtse politiek’. Wij ook.

Onderwerpen