Spring naar de content

Bedrog bij Meest Sexy Vrouw-verkiezing?

Bedrog bij de FHM Meest Sexy Vrouw-verkiezing! Tenminste, dat suggereert actrice Victoria Koblenko. Tijdens de prijsuitreiking, gisterenavond in Amsterdam, twitterde ze: “Zegt die hoofdredacteur van FHM: vorig jaar wilde je niet meedoen, toen gunden we de prijs aan Chantal J…’ En mensen maar stemmen..” Volgens die hoofdredacteur (Robert van den Ham) moeten we ‘dat gunnen niet letterlijk nemen’.  Koblenko: “For sure. Dat zou ik ook zeggen als ik hem was. Volgens mij heeft hij zich gewoon verluld.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

(Lees verder onder de foto van Victoria Koblenko.)

Vijfhonderd Bekende Nederlanders, journalisten en sponsors verzamelden zich gisterenavond in nachtclub Panama om de Meest Sexy Vrouw van Nederland te eren. De winnares, voor de derde keer: Yolanthe Cabau van Kasbergen. Volgens Van den Ham kreeg de actrice/voetbalvrouw de meeste van de bijna 90.000 stemmen. “Als tweede eindigde topmodel Doutzen Kroes, dan een hele tijd niets en als derde [[popup file=”2009-09/jennifer_hoffman_copy1.jpg” description=”Jennifer Hoffman” align=”inline” ]] .”

De hoofdredacteur van het mannenmaandblad is verrast door de kritiek van Koblenko. “Vorig jaar heeft Yolanthe van tevoren duidelijk aangegeven dat ze niet mee wilde doen met de verkiezing. Toen hebben er toch wel een paar duizend mensen op haar gestemd, maar Chantal Janzen was wel degelijk de echte winnares! Onze geloofwaardigheid zou het aan alle kanten te verduren krijgen als we met de uitslag zouden rommelen. Bovendien hebben we er ook geen enkel belang bij.”

Behalve als de winnares niet op het 100 Sexiest Feest wil komen, toch? “Als Doutzen had gewonnen, hadden we het feest naar 3 september verplaatst, toen ze in het land was.”

Tijdens het feest twitterde Victoria Koblenko erop los. Wij belden haar vanochtend.

Victoria Koblenko, was er gisteren sprake van bedrog?
“Geen idee. Ik zeg alleen wat ik gehoord heb. Van den Ham zei het op het podium, dus iedereen kon het horen. Ik denk dat het een slip of the tongue was.”

Volgens Van den Ham moeten we ‘dat gunnen niet letterlijk nemen’. 
For sure. Dat zou ik ook zeggen als ik hem was. Volgens mij heeft hij zich gewoon verluld.”

Was het wel een leuk feestje?
“Kijk, ik ga niet naar dit soort feestjes om te dansen of zo, maar om mensen te zien. Mijn agent bijvoorbeeld. En ik rij in een auto van de hoofdsponsor. Dus dan zeg ik dag en dan ga ik weer naar huis. Om tien uur stond ik alweer buiten.”

Zelf werd u 26ste. Is dat balen?
“Ik heb de ambitie niet om te winnen. Het is een vleeskeuring. Dat vind ik wel geestig – en ik heb ook twee keer met heel mooie foto’s in FHM gestaan – maar winnen is een ander verhaal. Ik vind Yolanthe wel een mooie vrouw, maar mensen raken snel verveeld. Via Twitter kreeg ik reacties in de trant van: niet wéér die Yolanthe. Nee, laat mij maar lekker 26ste of 28ste worden.”

De FHM van deze maand, met winnares Yolanthe Cabau van Kasbergen op de cover.

Onderwerpen