Spring naar de content
bron: shutterstock

Profiteer in 2024 van hoge rentes door slim te sparen

De spaarrentes zijn in het afgelopen jaar hard opgelopen. In Nederland en bij andere banken uit de EU. Medio 2022 lag het beste aanbod binnen de EU nog op 0,25% per jaar. Ondertussen is dit bij Raisin opgelopen tot maar liefst 3,30% p.j. op vrij opneembaar sparen. De rentes op depositorekeningen lopen nu op tot 4,20% per jaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Blijven de spaarrentes in 2024 zo hoog?

De verwachting is dat de spaarrentes in de komende periode relatief stabiel blijven; een sterke groei zoals vorig jaar is niet te verwachten. De inflatie zwakt af richting het streefniveau van 2%. Dit betekent dat de centrale bank stapsgewijs de rentes weer kan gaan verlagen. De rentes zijn zo hard gestegen, dat nu het juiste moment is om slim te sparen.

Wat is een slimme spaarstrategie in 2024? 

Of je nu via Raisin in andere EU-landen spaart, of in Nederland: uiteindelijk is het belangrijk dat je zo slim mogelijk spaart. Dit betekent dat je jouw spaargeld opknipt in twee delen. Geld dat je misschien nodig gaat hebben – je zogenaamde buffer – moet direct bereikbaar zijn. Dit zet je op een vrij opneembare spaarrekening. Het andere deel zet je vast op een depositorekening. Je kunt al een depositorekening openen vanaf een looptijd van slechts drie maanden. De vaste rente die je ontvangt ligt een stuk hoger. Als de rentes in de tussentijd dalen, profiteer je alsnog gedurende de hele looptijd van die hoge rente.

Abboneer op een lidmaadschap

Flinke korting op een digitaal jaarabonnement

Sluit nu voordelig een abonnement af en maak kennis met de journalistieke kracht van HP/De Tijd. (Op elk moment opzegbaar.)

Word abonnee

Spaar tegen de hoogste rente

De rentes bij banken in landen om ons heen zoals Frankrijk, Italië, Zweden en Estland liggen om verschillende redenen een stuk hoger. Daar liggen dus kansen. Maar het is lastig – of vaak zelfs niet mogelijk – om een rekening te openen in het buitenland. Zo vragen de meeste banken een inschrijfadres in het land in kwestie. Raisin is het spaarplatform dat dit soort problemen verhelpt.

Is sparen in het buitenland wel veilig?

Eelco Habets, algemeen directeur van Raisin in Nederland, hoort deze vraag vaker, maar kan iedereen geruststellen. “Gelukkig is sparen in andere EU-landen net zo veilig als bij ons. Op EU-niveau is geregeld dat uw spaargeld overal tot € 100.000 gedekt wordt. Raisin zorgt ervoor dat u niet buiten deze bescherming kunt sparen; ook bieden we alleen rekeningen in euro aan. Dit zorgt voor de veiligheid die uw spaargeld verdient.”

Hoe profiteer je van de top rentes met Raisin?

Om via Raisin te sparen, open je op raisin.nl eenmalig en volledig online je Raisin-rekening. Daarna kun je vanuit je centrale account een of meerdere spaarrekeningen en termijndeposito’s vergelijken en openen. De Nederlandstalige klantenservice staat voor je klaar als je nog vragen hebt. Raisin is geheel gratis voor spaarders en ontvangt een commissie van de partnerbanken.

Wie meer uit z’n spaargeld wil halen, kan terecht op de website raisin.nl