Spring naar de content

Het betere afkicken

De Jellinek Kliniek opent een dependance in De West. Voor zeshonderd euro per dag kickt u in vier tot zes weken op Curaçao af van uw drugs-, drank- danwel alcoholverslaving. De PvdA maakt zich zorgen. Want drugsverslaafde Antillianen kunnen dat helemaal niet betalen. Maar dat is ook niet de bedoeling.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Opmerkelijk artikel in Het Parool,” moet de village idiot van de Tweede Kamer John Leerdam (PvdA) hebben gedacht. Maar hij heeft een punt. De Jellinek kliniek krijgt een subsidie van zes ton van het ministerie van Economische Zaken om het project te financieren. De doelgroep van de kliniek is echter een andere dan verslaafde Antilliaanse koninklijke onderdanen. “We krijgen vaak artsen, advocaten of mensen uit de entertainmentsector die niet willen dat hun verslaving bekend wordt,” omschrijft Jellinek-directeur Mark Schramade de verslaafden die náár Curacao zullen afreizen.

En dat zint Leerdam niet. Want de zes ton subsidie komt uit de pot ‘programma Samenwerking Nederlandse Antillen’. Dat geld is bedoeld om ‘de bestuurskracht, de rechtsorde, de economie en het onderwijs op de eilanden te versterken’. Terechte [[popup file=”2009-10/afbeelding_8.png” description=”Kamervragen” align=”inline” ]] dus van Leerdam. Want de vraag is nu of een luxe-afkickkliniek bijdraagt aan de originele doelstelling van deze subsidiepot.

Onderwerpen