‘Moordenaars van presidenten zijn per definitie links’

Bas Paternotte 26 okt 2009 Politiek

Conservative-babe Ann Coulter gaat weer eens kort door de bocht. Afgelopen week mocht zij aanschuiven in een praatprogramma om te spreken over de vele bedreigingen aan het adres van president Obama. Coulter, vermaard om haar boude stellingen, denkt niet dat Obama zich veel zorgen hoeft te maken. Want presidenten worden doorgaans vermoord door linkse mensen.

Dat is niet helemaal waar natuurlijk. John Wilkes Booth, de moordenaar van Abraham Lincoln, was een fervent tegenstander van de bevrijding van de slaven. Niet een écht links standpunt. Charles Guiteau, de moordenaar van president Garfield, was een godsdienstwaanzinnige advocaat en Leon Czolgosz (de moordenaar van president Mckinley) was een anarchist en had dus weinig op met begrippen als links en rechts. De enige die wel links was was Lee Harvey Oswald, de moordenaar van John F. Kennedy.

Wat het gemiddelde brengt op één op vier. Maar dat maakt niet uit. Het is een genot om te kijken naar Coulter. 

<object width=”410″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/LHBR8GYwtiM&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/LHBR8GYwtiM&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”344″></embed></object>

Reageer op artikel:
‘Moordenaars van presidenten zijn per definitie links’
Sluiten