Spring naar de content

Thuis in ‘Neukrobbery’

Het is winter in Kenia. De zon laat zich al een week niet zien. Om half zeven is het pikkedonker en koud, zo’n tien graden, aan de Thigiri Ridgeroad, de in de ambassadebuurt gelegen weg even buiten het centrum van Nairobi, waaraan de villa van Peter Klashorst ligt. Thigiri Ridgeroad staat momenteel te boek als de gevaarlijkste weg van dit gebied; hier worden de meeste auto’s gekaapt. Gewapend met pistolen en kraaienpoten proberen bendes nieuwe auto’s van de weg te plukken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De oprijlaan van Klashorsts villa wordt beschermd door een zwaar getralied hekwerk en 24 uur per dag bewaakt door drie gewapende ‘askari’s’. Er schalt popmuziek uit het naast de villa gelegen atelier van Klashorst; op de grond liggen zojuist gemaakte portretten. Het vertrek heeft meer weg van een boudoir. Hier vinden we, naast verf, kwasten en linnen, tevens een hemelbed, een badkamer en een wc.

In deze ruimte werden de meisjes Honny en Veronica geschilderd en bezwangerd door Klashorst. Honny was op haar twaalfde uitgehuwelijkt en is weggelopen van huis; Veronica komt uit de sloppenwijken. Klashorst pikte hen op in een van de vele clubs in Nairobi. Vrijwel elke nacht stroopt hij ze af op zoek naar modellen. Veel van die meisjes weten de villa inmiddels uit zichzelf te vinden. Hier is namelijk voldoende voedsel en drank te vinden, en met een beetje mazzel ook wat geld.

Klashorst geeft zijn modellen alles wat ze willen; desondanks verdwijnt er nogal wat. Er is in het hele huis geen wijnglas of handdoek meer te vinden. Zijn tv en videorecorder heeft hij ondergebracht in het voor Honny (inmiddels tot ‘Money’ gedoopt) gehuurde appartement. Ook de pas aangeschafte Mini-Station uit 1963 heeft hij haar al beloofd.

Veronica stal vroeger ook, maar sinds ze zwanger is, lijkt ze, volgens Klashorst, veranderd. Hij zegt dat ze zich op aids heeft laten testen en het niet heeft. Dus hij ook niet, zegt-ie. Ze slaapt in het bed van Klashorst, maar ze moet weg als er nieuwe modellen komen. Het is al een paar keer op een handgemeen uitgelopen tussen haar en andere modellen. De pas aangeschafte ridgeback-puppy die straks als waakhond dienst moet doen, slaapt tijdens de vechtpartijen onverdroten door. Rakker moest dus nog veel leren, want ook roofovervallen zijn in Nairobi aan de orde van de dag. Tijdens ons verblijf werd het geprobeerd bij een andere villa aan Thigiri Ridgeroad, en zelfs de luxehotels in het centrum zijn niet meer veilig.


Klashorst noemt Nairobi niet voor niets ‘Neukrobbery’. Hij wil zich er het liefst voorgoed vestigen, omdat hij niet meer zonder de kick van de seks en de spanning kan.

Onderwerpen