Obama praat weer met vijandige en manipulatieve Fox News

claudia 19 nov 2009 Politiek

[[image file=”2009-11/obamafoxnewschannel.png” align=”inline” ]]
UPDATE – De belofte van het Witte Huis om voorlopig geen interviews meer te geven aan de rechtse Amerikaanse nieuwszender Fox News, heeft niet lang stand gehouden.

In oktober zei communicatiechef Anita Dunn nog dat president Barack Obama voorlopig niet meer met Fox zou praten omdat ze daar ‘opinies vermommen als nieuws’ en dat ze op gebied van research en communicatie een ‘verlengde zijn van de Republikeinse partij’. Fox-presentator Glenn Beck reageerde boos op deze ‘declaration of war’. Gisteravond echter gaf Obama, tijdens zijn tour door Azië, toch een interview aan Fox’ Major Garret.

Dat Fox meer heeft met de Republikeinen dan met de Democraten, mag duidelijk zijn. Maar gaat Fox ook zover dat het beelden manipuleert om Republikeinen in een beter daglicht te zetten? De zender wordt hier al jaren van beschuldigd, maar ontkent. Toch zijn er legio voorbeelden van. Zo manipuleerde de zender beelden uit The Colbert Report om zo een Democraat in een slecht daglicht te zetten. Ook knipte Fox kritiek op Bush, McCain en Palin uit beeldmateriaal. Recenter voorbeeld is van vorige week, toen Jon Stewart aantoonde dat er oude beelden werden gebruikt tijdens een demonstratie van Republikeins congreslid Michelle Bachmann tegen de regeringsplannen voor hervorming in de zorg. Door de beelden leek het net of er duizenden mensen meer aanwezig waren dan dat werkelijk het geval was.

Gisteravond bleek hetzelfde het geval bij een item over Sarah Palin en haar nieuwe boek. Volgens de Fox-presentator blijft Palin ‘huge crowds’ aantrekken tijdens de promotie van het boek. Hij spreekt over beelden die ‘zojuist binnenkomen’, maar feitelijk zijn de beelden een jaar oud: genomen tijdens de presidentiële campagne, toen Palin nog running mate was van John McCain.

(Lees verder onder het filmpje.)
<object width=”410″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/luNheD4DGr8&hl=nl_NL&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/luNheD4DGr8&hl=nl_NL&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”344″></embed></object>

UPDATE – Waar Sean Hannity eerder al excuses maakte voor de fouten die Jon Stewart ontdekte, gaat Fox News nu weer door het stof. Oorzaak van de verkeerde Palin-beelden: een ‘production error‘.

Reageer op artikel:
Obama praat weer met vijandige en manipulatieve Fox News
Sluiten