Spring naar de content

Waart de Mexicaanse Griep rond op het Binnenhof?

MET UPDATES – Vers van de pers: Partij voor de Dieren-fractievoorzitster Marianne Thieme is geveld door de Mexiaanse Griep. Althans, dat is het gerucht. HP/De Tijd belde met haar ambtelijk secretaris Marieke de Groot. “Marianne ligt sinds smaandag in bed met griepverschijnselen. Het is nog onduidelijk of het daadwerkelijk de Mexicaanse Griep is.” As we speak maken uw verslaggevers een ronde over het Binnenhof op zoek naar meer parlementaire slachtoffers. We houden u op de hoogte.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

UPDATE, 14.33 uur – De eerste reacties komen binnen op de burelen van HP/De Tijd. Binnen de coalitie is er vooralsnog niets aan de hand.
CDA: “Voor zover wij weten heeft geen van onze Kamerleden de Mexicaanse Griep. De fractie is kerngezond.”
PVDA: “Er is hier nog niets aan de hand. We hebben geen griepgevallen geconstateerd.”
ChristenUnie: “Nee hoor, bij ons is nog niemand getroffen door het virus.”

UPDATE II, 14.51 uur – Vooralsnog lijkt het mee te vallen met de pandemie op het Binnenhof. Toch viel een VVD-voorlichter ten prooi aan het virus.
SP: “Geen gevallen van Mexicaanse Griep bij ons. We gaan allemaal op tijd naar bed en eten onze vitaminen.”
VVD. Laura Huisman, voorlichter van de fractie: “Het enige slachtoffer van de Mexicaanse Griep ben ik. Ik heb het waarschijnlijk opgelopen tijdens een vakantie in New York. Verder heeft niemand in de fractie ergens last van, ook niet van gewone griep. Kennelijk zijn VVD’ers van de sterke soort.”
D66: “Boris van der Ham was enkele weken terug wat grieperig. Die kwakkelde wat. Maar we hebben verder nog geen symptomen van De Griep kunnen ontwaren.”

UPDATE III, 14.58 uur –  Rita Verdonk. Een blik in de plenaire zaal leert ons dat IJzeren Rita op dit moment Eberhard van der Laan het vuur na aan de schenen legt. Niets aan de hand dus.