Spring naar de content

Jack Spijkermans stiekeme schnabbel bij de VARA was ‘ironie’

Jack Spijkerman werkt stiekem voor de VARA! Tenminste, dat melden verschillende media vandaag naar aanleiding van Spijkermans optreden in Jeroen Pauws interviewprogramma 5 Jaar Later. Ongehoord nieuws, want hij zou het achter de rug van suikeroom John de Mol om doen. Maar klopt het wel? “Het was ironie. Jammer dat niet iedereen dat snapt,” zegt Spijkerman.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Waarom zei u het dan?
“Jeroen bleef maar doorgaan over hoe beklemmend werken bij John de Mol zou zijn. ‘Ben je nou wel vrij genoeg om alles te doen wat je wilt?’ Dat soort vragen. Toen heb ik gekscherend gezegd: ‘Ik ben heel vrij – ik maak zelfs een cabaretprogramma bij de VARA.’ Ironie natuurlijk. Maar omdat alleen het laatste deel is uitgezonden kunnen mensen het misschien verkeerd uitleggen.”

Geruchten gaan dat de VARA volgende maand wel degelijk met een cabaretprogramma komt.
“Ja, in ieder geval vier afleveringen. Ik spreek Erik en Diederik (Van Muiswinkel en Van Vleuten, red.) veel, dus ik weet ervan. Alleen, voor de duidelijkheid: ik werk ik er dus niet aan mee!”

De twee proberen tijdens het WK voetbal ook Studio Spaan weer op de buis te krijgen. Waarom happen de omroepen niet sneller toe?
“Dat snap ik ook niet. Het was ijzersterk. Dat geldt ook voor Dit Was Het Nieuws. Waarom neemt de VARA dat niet gewoon over?”

Goede vraag.
“Ik heb gehoord dat het te duur is. Er zitten veel tekstschrijvers achter.”

Terug naar gisteren. U was een droomkandidaat voor 5 Jaar Later.
“Dat zei Jeroen ook: ik was zijn ideale gast. Als je kijkt naar wat mij met werk, privé en gezondheid allemaal is overkomen in die tijd… Er is heel veel gebeurd. Maar gelukkig ben ik nu de berg weer op aan het wandelen. Ik ben van grote hoogte naar beneden gedonderd. Dan is het mooi om weer op te krabbelen.”

2009 was in die zin een belangrijk jaar.
“Een heel aangenaam jaar. Ik maak weer programma’s, mensen kijken ernaar. Daar voel ik me lekker bij. Goddomme, ik ben 61, en dan terugkeren op de tv. Er zijn er weinig die dat kunnen zeggen. Bij de NCRV gooien ze alles boven de vijftig jaar eruit.”

Onderwerpen