Spring naar de content
bron: Op1

Net nu de collectieve obsessie met Sywert voorbij was, begint de rechtszaak

Sywert van Lienden: the man you love to hate. Nu de rechtszaak tegen hem en zijn partners van start is gegaan, speelt de nationale onderbuik weer op. 'Ik denk dat het voor iedereen bevrijdend zou zijn als we ons er verder niet mee bemoeien en het de rechters lekker laten uitzoeken', schrijft Tessa Sparreboom.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Tessa Sparreboom

De zaak-Sywert begint te vervelen. Op X heb ik meerdere voorstellen gezien om Sywert gewoon lekker nog negen miljoen te geven, als we dan een keer van het gezeur af zijn. Sywert zelf heeft afgelopen week gezegd dat hij al het geld terug wil geven als er dan ‘een totaalstreep’ onder de zaak komt. Zelfs het X-account @ishetalgestort (‘Zijn Sywerts miljoenen al teruggestort?’), dat jarenlang elke dag 1500 likes ving door simpelweg ‘Nee’ te tweeten, lijkt er geen zin meer in te hebben.

Aan de collectieve obsessie met Sywert van Lienden leek lange tijd geen einde te komen. Columnisten stonden in de rij om hun aangezette verontwaardiging te uiten en Arjen Lubach noemde de mondkapjesaffaire ‘het grappigste wat uit de coronacrisis is gekomen’. Het summum van humor: een man die zegt iets ‘om niet’ te doen en er dan toch veel geld mee blijkt te hebben verdiend. Iemand die liegt wordt betrapt op liegen en de hele natie gaat brokko.

Paywall

Wilt u dit artikel lezen? Word abonnee, vanaf slechts 5 euro per maand.

Lees onbeperkt premium artikelen met een digitaal abonnement.

Kies een lidmaatschap