Spring naar de content

De duvel is oud

Waarin Patricia Paay nog heel wat minnaars weet te mobiliseren. Zo ongeveer iedereen die een camera kon vasthouden had zich aangemeld bij de presentatie van de Playboy waarin Patricia Paay voor de derde en vermoedelijk laatste keer uit de kleren ging. Letterlijk een bewogen sessie, niet in de laatste plaats doordat rijp en groen elkaar op luttele vierkante meters fanatiek stond weg te duwen voor het beste uitzicht. Indrukwekkend was het moment dat sterfotograaf Edwin Smulders met gevaar voor eigen leven een barkruk van café Majestic beklom teneinde professioneel te kunnen inzoomen op de Hollandse variant van Silicon Valley.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Hoofdredacteur Jan Heemskerk junior (onder de 55 hoor je bij Playboy tot de jonkies) stond bij de ingang om iedereen persoonlijk te verwelkomen. Voor de presentatie was voetbaljournalist Wilfred Genee aangetrokken, die uiterst gewaagd opmerkte dat ‘iedereen Patricia voor zeven vijfennegentig kon kopen’. Om daar vervolgens mysterieus aan toe te voegen: “Niet de echte, hoor!” Dan was La Paay zelf aanzienlijk subtieler: “Ik zie dat een heleboel minnaars gekomen zijn vandaag.”

Foto drie is van de Alkmaarse bruidjesboetiek-uitbaatster Mary Borsato, moeder van het Zingende Faillissement van 2009. Het omslag van de Playboy was overigens het enige Paaybeeld dat gefotografeerd mocht worden. Er circuleerden maar een paar exemplaren van het nieuwe nummer, angstvallig bewaakt door security-jongens die erop toezagen dat niemand het binnenwerk op de kiek zette. De genodigden zouden een exemplaar toegestuurd krijgen, maar pas nadat het blad officieel in de winkel zou liggen. Het was duidelijk dat de uitgever er veel aan gelegen was om te voorkomen dat de portfolio voortijdig op een obscure website zou opduiken.

Voor wie even op adem wil komen in een geheel botoxvrije omgeving hebben we een foto van de jongste deelnemers van dit hangpartijtje: Rutger Castricum, in favoriete pose met verslaggeefster Jojanneke van den Berge van dagblad De Pers. Nog even de tanden op elkaar voor de onvermijdelijke bejaardenkiekjes, zoals van ex-stringverkoopster Judith Osborn, die plechtig beloofde nimmer ontkleed in enig blad plaats te nemen. Wat ons betreft een van de beste voornemens van 2010, en eentje dat nog moeilijk overtroffen gaat worden. De foto van Hans Klok plaatsen we dan maar over een weekje of wat; er zijn grenzen aan wat ons lezerspubliek in één aflevering kan trekken.


Het laatste restant oudjes tot slot op foto zes, waar Paayzus Yvonne Keeley wordt afgestoft door ex-Broodbezorger Koos van Dijk.

Van Dijk liet desgevraagd luidruchtig weten dat hij La Paay de zonde nog altijd waard vond – wat omgekeerd overigens lang niet iedereen van Koos van Dijk vindt, iets dat zulke kwalificaties daarom zo raadselachtig maakt.

Onderwerpen