Spring naar de content

Dirk Scheringa spiegelt zich aan Homerus. ‘Een blinde, dat is alvast goed getroffen’

Bol.com was er al helemaal klaar voor, het ISBN-nummer was aangevraagd, maar Dirk Scheringa was achteraf toch niet tevreden met boektitel Mijn Bewogen Leven. Dus kondigde de man die u voor 1184,05 euro kunt aanhoren in het stadion dat zijn naam droeg aan vandaag met een nieuwe titel te komen. Scheringa negeert onze suggesties en kiest voor Project Homerus. Literatuurcriticus Jan Zandbergen reageert: “Homerus was een blinde, dat is alvast goed getroffen.“

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En daar houden de overeenkomsten niet op. Homerus – ook een schrijver – is beroemd om twee boeken: de Ilias en de Odyssee. De Ilias is het verhaal van de held Achilles, die de Trojaanse oorlog verloor omdat hij een zwakke plek had: zijn hiel.

De Odyssee draait om de zwerftocht van Odysseus op weg naar huis van het slagveld van Troje. Odysseus schoot met pijl en boog de minnaars van zijn liefje dood. Het liefje van Dirk is de DSB Bank.

Onderwerpen