Spring naar de content

PVV’ers kijken neer op achterban

Binnen de PVV-fractie wordt neerbuigend gedaan over de achterban. Dit blijkt uit de nieuwste aflevering van de dagboeken van HP/De Tijd-journaliste Karen Geurtsen, die vier maanden undercover was bij de partij van Wilders.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Zo zegt een medewerker in het nummer dat morgen in de kiosk ligt: “Naar een partijbijeenkomst? Mij niet gezien. Een beetje tussen die idioten rondlopen zeker!” En Kamerlid Raymond de Roon, als collega-Kamerlid Fleur Agema weigert een persbericht op de homepage van de PVV-website te zetten: “De homepage is zeker voor randdebielen.”

Persvoorlichter Matthijs Weststrate brieft een beleidsmedewerkster als volgt:  “Je weet wat voor intellectuele achterban we hebben. Maar niet heus. Vaak stemmen mensen om onduidelijke redenen op een partij, dus als je een beetje extra aandacht aan ze besteedt, heb je ze zo in je zak.”

Ook blijkt uit de dagboeken – die in deze aflevering twee maanden beslaan – dat de onderlinge saamhorigheid tussen de PVV-Kamerleden minder groot is dan gedacht. Zo is Hero Brinkman niet geliefd. “Het is natuurlijk wel duidelijk dat Geert liever mij dan bijvoorbeeld Hero naar een debat met de minister-president stuurt,” zegt Raymond de Roon.

Onderwerpen