Spring naar de content

Onderbroek Jan Peter levert 75 euro op

UPDATE - De door Jan Peter Balkenende persoonlijk gesigneerde onderbroek heeft gisteren op een veiling van VVD Amersfoort 65 75 euro opgeleverd. Niet raadslid [[popup file="2010-02/afbeelding_8.png" description="Daniëlle van Wijngaarden" alt="Van Wijngaarden werd eerder Raadslid van het Jaar." align="inline" ]] - zoals eerder gemeld - is de nieuwe eigenaar van het ingelijste stuk textiel, maar campagneleider Hans Buytelaar. Het ondergoed veroorzaakte een hoop ophef. "Van de week belde er een advocaat. Zijn vraag: houdt u rekening met juridische stappen?”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Collega-raadslid Koos Voogt, hoe verliep de veiling?
“Er was een goede sfeer – en de opkomst in de Happerij & Tapperij was uitstekend. Wel vijftig mensen trotseerden de sneeuw. De veiling ging fantastisch - de opbrengst was ruim 2600 euro.”

Wat waren de uitschieters?
“Een VVD-lid dat aan huis komt koken heeft 500 euro opgeleverd. En ook het uurtje praten met Mark Rutte was een uitschieter met 150 euro.”

Pronkstuk was natuurlijk de onderbroek van JP.
“Inderdaad. Daar hebben we de landelijke pers mee weten te halen. Het CDA kon daar de humor net van inzien. Van de week belde er een advocaat. Zijn vraag: houdt u rekening met juridische stappen?”  

En?
“Daar hebben we afwijzend op gereageerd. Kom, hier moet je niet te zwaar aan tillen. Je maakt jezelf ongelooflijk belachelijk als je hier een punt van maakt.”

Hoe hoog begon het bieden op het ondergoed?
“Er was geen minimumprijs. Iemand begon met 25 euro – en met stapjes van 5 euro kwamen we uit op 65 euro. Daniëlle van Wijngaarden is de gelukkige eigenaar.”

En nu, wat te doen met een ingelijste onderbroek?
“Ik denk dat ze hem op de fractiekamer hangt. Dit is niet iets voor thuis aan de muur neem ik aan.”

Waarom gaat de opbrengst naar de partijkas en niet naar Haïti?
“Dit stond al eerder op het programma. De partijkas is niet rijkelijk gevuld, dus we hebben dit geld hard nodig om onze boodschap naar buiten te brengen.”

UPDATE, 13.01 uur - Mail van campagneleider Hans Buytelaar.

Naar aanleiding van uw interview met Koos Voogt over de slip van JP een kleine correctie. Uiteindelijk heeft de onderbroek 75,- opgeleverd waarbij het winnende bod door mij is gedaan. Daniëlle van Wijngaarden heeft wel meegeboden maar is dus later overboden.

Aanvullend hierop kan ik u melden dat als de premier de slip terug zou willen hebben, de VVD graag bereid is om het textielstuk terug aan te bieden aan de minister-president. Overigens heeft de VVD met deze verkiezingsstunt op geen enkele wijze de premier in diskrediet willen brengen.

Met vriendelijke groet,

Hans Buytelaar
VVD Amersfoort
(voorzitter + campagneleider)