Spring naar de content

De Dingsdagjes, een kleurrijk duo

Alwéér een rel rond profvoetballer Michael Dingsdag. Deze keer is hij door zijn club (FC Heerenveen) beboet omdat hij een blikje energiedrank naar een verslaggever van de Leeuwarder Courant gooide – de verdediger kon zich niet geheel vinden in een door de betrokken journalist geschreven artikel, vandaar. Eerder kwam Dingsdag niet al te flatteus in het nieuws doordat hij Eljero Elia voor ‘apie met je kankerzwarte moeder’ zou hebben uitgescholden. Maar het meest opmerkelijke verhaal over de balvirtuoos heeft voor zover ons bekend nog nooit in de krant gestaan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het betreft een voorval uit 2007, toen Dingsdag nog voor Vitesse uitkwam. Journalist Marcel van Roosmalen had in Hard Gras opgeschreven dat Dingsdag en zijn vader Chris onder valse namen vleiende maar volledig verzonnen geruchten op internet hadden gezet. Geruchten van de categorie: “Michael Dingsdag naar Werder Bremen?”

Chris Dingsdag was not amused, en ging in de rust van een wedstrijd van Vitesse in de perskamer op zoek naar Van Roosmalen. Helaas voor hem was deze toevallig even naar het toilet. En dus haalde pa Dingsdag, die toch wát moest met zijn woede, maar uit naar Egbert van der Weert, een verslaggever van dagblad De Gelderlander die over Van Roosmalens Dingsdag-scoop had bericht.

Van der Weert liep geen al te grote fysieke schade op, maar zat de tweede helft wel trillend op de tribune, herinnert Van Roosmalen zich. “Vitesse reageerde door Chris Dingsdag de toegang tot de perstribune te ontzeggen. Maar daar had die man natuurlijk sowiesó niks te zoeken. Er sluipen trouwens wel boze vaker vaders door het Vitesse-stadion, op zoek naar journalisten. Laatst de vader van Alexander Buttner ook al, en ook hij moest Van der Weert hebben.”

Had Van Roosmalen Dingsdag senior kunnen hebben, als het er op aan was gekomen? “Nee! Hij is het type-marktkoopman, uit Amsterdam-Noord. Verbaal kun je zo’n man nog wel aan, maar fysiek… Ik ben vader en zoon later nog een keer tegengekomen in Amsterdam. Liep ik in de Van Wou-straat over een zebrapad, en keek ik opeens recht in de ogen van de Dingsdagjes. Ik ben héél snel doorgelopen.”

Een reactie van De Gelderlander blijft helaas uit. Bij de toch al geplaagde krant wenst men deze oude koe niet uit de sloot te halen.

Onderwerpen