Spring naar de content

Utrechtse wethouder slaat ton stuk voor een fuifje

Het is crisis en niet zo’n beetje ook, later dit jaar zal duidelijk worden hoe de overheid precies 35 miljard euro gaat ‘ombuigen’ in het kader van de Brede Heroverwegingen. Dit jaar hebben de Nederlandse gemeenten nog zo’n 18 miljard euro te verdelen, dat wordt in de toekomst fors minder. De Utrechtse CDA-wethouder Harm Janssen sloeg desondanks vorige week even 100.000 euro stuk voor een feestje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

De stad is nu al een aantal jaar bezig een Muziekpaleis te bouwen. De kosten tot nu toe: 135 miljoen euro. Vorige week was het zover, de eerste paal ging de grond in. Er hoogst persoonlijk ingeslagen door Stationsgebiedwethouder Janssen. En dat moest omlijst worden met een fuifje. Een optreden van de immer briljante Kyteman, een lokaal stadsdichtertje hield een rede en de circa 400 toeschouwers, waaronder veel genodigden, mochten achteraf nog een drankje en hapje nuttigen in het nieuwe informatiecentrum van de Project Organisatie Stationsgebied.

Kosten? 100.000 euro. Ter vergelijking: de Utrechtse muziekcentra Tivoli en Ekko ontvangen op jaarbasis respectievelijk een kleine drie ton en zo’n 250.000 euro subsidie. Wat een Utrechtse politicus deed verzuchten: “Zo feestelijk is het niet.”

U begrijpt: Utrecht is bij het CDA in goede handen.