Spring naar de content

GroenLinksers blijven NEE/NEE-stickers negeren. Femke: ‘Beetje dom’

MET UPDATE – GroenLinks goed voor het milieu? Helemaal niet. Zelfs bij een duidelijk milieubewuste NEE/NEE-sticker op de deur stoppen hoofdstedelijke GroenLinksers verkiezingsfoldertjes door de brievenbus. Gisteren nog. GroenLinks-leider Femke Halsema distantieert zich van de folderaars en noemt ze ‘een beetje dom’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het roze weblog GeenStijl was het ook al opgevallen: vooral linkse politieke partijen lappen zo’n sticker gewoon aan de laars. De redactie van HP/De Tijd heeft het zelf mogen ervaren in Amsterdam. Aan de lopende band worden folders van linkse signatuur door de brievenbus gegooid, van bijvoorbeeld de [[popup file=”2010-03/pvda.jpg” description=”PvdA” align=”inline” ]], maar ook van de SP en D66.

De hoofdstedelijke afdeling van GroenLinks maakt het helemaal bont. Ze doen geen normale folder in de brievenbus bij mensen die liever geen milieuvervuilend ongeadresseerd drukwerk ontvangen. Nee, ze gooiden afgelopen zondag gewoon een flyer in de bus met de mededeling dat er geen GroenLinks-folder door de bus is gedaan vanwege een NEE/NEE-sticker. Voor de gein hebben ze er meteen maar een aantal lelijke spelfouten in verwerkt.

UPDATE, 12.54 uur – Femke Halsema reageert via Twitter: “Elke GL’er die een folder in een nee/nee-brievenbus stopt is ‘een beetje dom‘ (zacht gezegd).