Spring naar de content

Leefbaar Almere: ‘PVV predikt haat’

Frits Huis, fractievoorzitter van Leefbaar Almere, denkt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat zijn partij samen met de PVV in het college zitting neemt. “Wij willen op geen enkele manier discrimineren zoals zij dat doen,” zegt Huis deze week in een interview met HP/De Tijd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De PVV haalde met de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart vanuit het niets negen zetels in Almere. Daarmee werd de partij van Geert Wilders in een klap de grootste. Leefbaar Almere wist als enige lokale partij overeind te blijven met drie zetels.

De onderhandelingen voor een nieuw college zijn nog in volle gang. Voor de club van Wilders is het hoofddoekverbod een ononderhandelbaar punt. Een college met de PVV erin lijkt verder weg dan ooit nu Huis zijn afkeur uitspreekt over zijn politieke tegenstander. “De PVV predikt gewoon haat, zaait tweedracht en discrimineert.”

De fractieleider die landelijke bekendheid verwierf toen hij tijdens een interview door een 15-jarige jongen in het gezicht werd gespuugd, denkt zelfs dat de raadsleden van die partij onderling ruzie gaan maken. “Ik voorspel je dat die fractie nog heel ‘gezellig’ gaat worden. Het drijft bij hen op haat en tweedracht. Mensen met die drijfveren kunnen het met elkaar meestal ook niet zo goed vinden.”

Eerder eiste PVV’er Raymond de Roon excuses van Huis voor een uitspraak over ‘een partijprogramma van bruinhemden’. Huis ontkent dat hij dit ooit heeft gezegd.

Het HP/De Tijd-interview met Frits Huis ligt vanaf vandaag in de winkels.

Onderwerpen