Spring naar de content

Chakra-jongleur Fleur Agema: ‘Ik sta niet achter praktijken Roy Martina’

Stichting Skepsis publiceerde onlangs een artikel over een zogenoemde NEI-opleiding die PVV-Kamerlid/chakra-jongleur Fleur Agema heeft gevolgd. De opleiding bestaat louter uit ‘pseudowetenschappelijke onzin’ aldus de stichting. Agema reageert: “Als persoon heb ik er profijt van, meer is het niet.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Het Kamerlid is woordvoerder op het gebied van gezondheidszorg. Reden voor de stichting Skepsis om groot uit te pakken over de interesse van Agema voor alternatieve geneeswijzen. Op de website van de PVV staat de opleiding netjes in haar cv vermeld. Ze houdt het dus niet geheim dat ze een Neuro Emotionele Integratie-opleiding heeft gevolgd met onderdelen als ‘chakra balancing’, Sjamaans helen en symboolvisualisatie. Kosten om te werken aan je emoties en blokkades op te heffen: 1795 euro.

Voor de zekerheid: klopt het dat u die opleiding heeft gevolgd aan de Andromeda Academy?
“Ja, over een periode van een jaar. Het klopt ook dat ik het diploma Master Trainer heb gehaald in 2008. Maar dat betekent niet dat ik achter de praktijken sta van Roy Martina. Zeker niet.”

Wat vindt u ervan dat weblog GeenStijl u ervan beticht lid te zijn van een kwakzalversgenootschap?
“Ach, dat is GeenStijl. Wat moet ik zeggen? Dat is grappig bedoeld. GeenStijl is gewoon GeenStijl.”

Hoe gebruikt u de kennis van de NEI-opleiding in het dagelijks leven?
“Ik ben woordvoerder op het gebied van gezondheidszorg en ik vind dat mensen die zorg nodig hebben dat moeten krijgen. De kennis van deze cursus gebruik ik niet tijdens mijn werk. Als persoon heb ik er profijt van, meer is het niet.”

Onderwerpen