Spring naar de content

Grofgebekte goeroe wordt grootste van Europa

Even waren we hem uit het oog verloren, maar gelukkig is onze grofgebekte goeroe Chris van Dipten weer helemaal terug. En niet zo’n beetje ook. In stilte bleek hij te hebben gewerkt aan het grootste esoterische netwerk van Europa.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Op zijn website doet Van Dipten het helemaal uit de doeken. Zijn imperium Starman Productions gaat zich aansluiten bij het netwerk van Ilse Heijne, uitbaatster van een edelsteencentrum in Bovenkarspel. Heijne heeft ook een website waarop alternatieve therapeuten en handelaren staan vermeld. In ruil voor een eenmalige bijdrage van 20 euro aan Ilse Heijne geven de deelnemers van het netwerk (nu nog enkele tientallen) korting aan elkaar.

Een winwin-situatie, moet Chris van Dipten hebben gedacht. Hij kondigt dan ook aan zich aan te sluiten bij het netwerk. Dat gebeurt uiteraard met de gebruikelijke megalomane tamtam. “Starman Productions zal binnenkort aangesloten worden op dit netwerk, waaronder ook haar nog te openen centrum over de grens en alle andere nieuwe ondernemingen en het gehele netwerk van Starman Productions. Daarmee lijkt dit het grootste esoterische netwerk van de EU te gaan worden. Starman Productions heeft plannen om de aangesloten leden te keuren en te voorzien van een keurmerk en certificaat. Zo geniet een netwerkkaarthouder niet alleen van grote kortingen, maar weet een netwerkkaarthouder ook dat een aangesloten lid betrouwbaar en deskundig is.”

Een keurmerk, dat hebben we eerder gehoord: de webshop van Van Dipten, Starlight New Age, draagt het winkelkeurmerk van Van Dipten zelf. Het aantal klachten over de hondse service groeit inmiddels; ook bij Kassa is onze goeroe inmiddels bekend. Een klant die geen artikelen kreeg geleverd, kreeg kort geleden een email waarin stond dat de webshop niet meer bestaat en dat de bestaande mailadressen worden vervangen, “daar wij door oude klanten lastig gevallen worden en wij hen niets verplicht zijn. De winkel die u op het net ziet is een niet toegangkelijke winkel meer. Wij uploaden de gehele winkel maar een eigen adres.”

Conclusie van de gedupeerde klant: “Het ziet ernaar uit dat ik niets zal ontvangen en dat ik mijn geld kwijt ben.”

Onderwerpen