Spring naar de content

Vernieuwde Trouw: ‘Er is me niets opgevallen’

Met veel bombarie werd vandaag aangekondigd dat het dagblad Trouw is vernieuwd. Voor de hoofdredactie was het overigens geen makkelijke beslissing: “Je verandert een krant niet lichtzinnig. Het is een huisvriend, een vertrouwde figuur in het leven van mensen.” De reacties over de ‘vernieuwingen’ zijn gemengd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De redactie vraagt de lezers vandaag op de voorpagina kritisch te kijken naar de vernieuwing ‘en laat ons weten wat u ervan vindt’. Wij zijn nooit te beroerd een handje te helpen, dus maken we alvast een inventarisatie van de eerste reacties.

Maandag meldde hoofdredacteur Willem Schoonen nog dat de nieuwe Trouw prachtig wordt. Vandaag zegt hij dat de formule van de krant niet op de kop is gezet. Dat laatste is wel meer mensen opgevallen: “Trouw is vernieuwd, in plaats van een zwarte voorkant een blauwe. Tsjoh.” Een ander reageert verbaasd op de vernieuwing: “Er is me niets opgevallen, behalve dan het bericht dat er vernieuwd is”.

(Lees verder onder het plaatje)

Maar er zijn ook een aantal positieve reacties te bespeuren: “Nieuwe look ziet er goed uit!” en: “Dagblad Trouw vernieuwd, mooi gedaan, compliment!” HP/De Tijd-recensent Bart Jan Spruyt vindt de nieuwe krant ‘frisser en overzichtelijker’.

Onderwerpen