Spring naar de content

Traumatherapeut: ‘Schadeclaim katholieke kerk is slechte weg’

André Lubbers, traumatherapeut en ervaringsdeskundige op het gebied van seksueel misbruik door de katholieke kerk, pleitte afgelopen weken voor meer openheid rondom zedendelicten door vertegenwoordigers van de kerk. “Het zijn incestueuze situaties waarin je niet mag of niet kunt praten.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dat zegt Lubbers deze week in een interview met HP/De Tijd. De man die in de jaren ’50 en ’60 zelf is misbruikt door een pater voelt het als een maatschappelijke opdracht andere mensen die misbruikt zijn steun te geven. “Omdat ik zo goed weet hoe groot de pijn kan zijn.”

Op dit moment is er een groep bezig een grote schadeclaim voor te bereiden. Lubbers is het daar niet mee eens: “Dat vind ik zó agressief. Ik vind het een heel slechte weg. Een schadevergoeding dekt de lading van het trauma niet.”

De HP/De Tijd met daarin het interview met André Lubbers ligt vanaf vandaag in de winkels.

Onderwerpen