Spring naar de content

Hoofdbestuurder TON gedegradeerd tot ‘fervent aanhanger’

MET UPDATE – Het blijft maar rommelen in de partij van Rita Verdonk. Nu is er een campagneleider die de rol van hoofdbestuurder Wim van Rheenen marginaliseert. De goede man is namelijk opeens helemaal geen hoofdbestuurder van Trots op Nederland, maar slechts een ‘fervent aanhanger van Verdonk’. Au.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Rob Gerharts, woordvoerder en campagneleider van Trots op Nederland, meldt zich per elektronische post. Onderwerp: de ‘cynische toon’ van een artikel op deze website waarin TON in slechts twee zinnen uitlegt wat populisme is. Gerharts is absoluut niet content met het artikel. “Het is natuurlijk leuk om Trots op Nederland weer eens voor gek te zetten. (…) Het voelt beter als we weer iedere vorm van betrokkenheid gewoon lekker de grond in boren en ridiculiseren.” Enfin, leest u het [[popup file=”2010-03/ton2.png” description=”stukje proza” align=”inline” ]] zelf maar even.

Het meest opmerkelijke is dat Gerharts, die eerder al TON’er Wim Schouten heeft gewipt, ontkent dat Van Rheenen in het hoofdbestuur zit. “Het getuigt ook van hoogstaande journalistieke vaardigheid als je dat doet, door een fervente aanhanger van Rita Verdonk maar gelijk in haar hoofdbestuur te plaatsen. Het wordt alleen wat lastiger als die bewering onjuist blijkt te zijn.” Onjuist? Och, volgens de ultramoderne website van Trots op Nederland zit Van Rheenen nog wél in het hoofdbestuur ([[popup file=”2010-03/ton1.png” description=”mirror” align=”inline” ]]).

Update: Van Rheenen reageert op de ophef (nu met meer interpunctie): “De persvrijheid respecteer ik maar lig niet wakker van hun strategie bovendien zit ik niet in het hoofdbestuur ik heb een adviserende taak in de partij.De ophef is erg kinderachtig in ieder geval zal ik blijven publiceren!”

Update 2: Webpagina is aangepast. Van Rheenen is nu van TON Lisse en zit niet meer in het hoofdbestuur.

Onderwerpen