Spring naar de content

Hero Brinkman heeft een spreekverbod

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor PVV-Kamerlid Hero Brinkman. Werd vanmorgen bekend dat hij een lage plaats heeft gekregen op de PVV-lijst (plaats dertien, oh ironie) nu blijkt hij ook een spreekverbod te hebben gekregen. Brinkman mag geen column meer schrijven voor dagblad Sp!ts.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Bas Paternotte

Want wat lazen wij vandaag op [[popup file=”2010-04/haagse_herrie.jpg” description=”pagina drie” align=”inline” ]]? “De PVV’er prefereert de precieze reden om de pen neer te leggen niet bekend te maken.” Maar die reden kunnen we wel raden. Brinkman’s mede-columnist Harry van Bommel (SP) schreef vorige week al op Twitter: “Brinkman is door de fractie het zwijgen opgelegd.

We belden met Van Bommel. Zijn reactie? “Wat jullie ook al in jullie undercoververhaal schreven klopt. Werkelijk alles gaat langs Geert Wilders. Daarom duurde het soms heel lang voordat de column van Hero op de redactie van Sp!ts was.” Vindt Van Bommel het jammer dat hij nu óók geen column meer heeft? “Ja natuurlijk, het was een leuk project om te doen. Maar ik vind het erger voor Hero. De vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar niet voor PVV-Kamerleden.”

De immer beknopt reagerende PVV-voorlichter laat ons weten op de vraag of Brinkman een spreekverbod heeft: “Nou nee hoor, niet dat ik weet.”