Spring naar de content

Verwarring rond prestaties PVV-atleet

MET UPDATES – Atleet James Sharpe (47) maakt een goede kans om de Kamer in te komen voor de PVV. Immers, op plaats 23 staat hij net hoog genoeg voor een plekje in het parlement. In een biografie op de website van Wilders’ partij viel maandag te lezen dat Sharpe ‘nog steeds Nederlands [[popup file=”2010-04/jamessharpe.png” description=”recordhouder” align=”inline” ]] horden’ zou zijn. Daar is helemaal niets van waar, zo ontdekte ook de webmaster van de PVV.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Sharpe is al jaren geen recordhouder hordenlopen meer. Sterker nog, hij is nooit echt recordhouder geweest. Oké, hij heeft op 4 augustus 1998 de snelste tijd (13.95 seconden) gevestigd op de 110 meter hordelopen in Boedapest. Maar er zit een flinke adder onder het gras: hij behaalde het record in de leeftijdscategorie 35-39 jaar. Een stuk gemakkelijker, gezien er in iedere leeftijdscategorie (oplopend t/m 94 jaar) wel een winnaar moet zijn.

De PVV’er is nooit de beste geweest onder alle mannen, zo blijkt uit navraag bij de voorzitter van de recordcommissie van de Atletiekunie. De winnaar is nog altijd Robin Korving met een uitmuntende eindtijd van 13.15 seconden, die hij in 1999 behaalde. Zelfs in 1993 was hij al sneller dan Sharpes 13.95 seconden. Korving mag zich dus met recht de échte Nederlandse recordhouder 110 meter horden noemen. Onder álle mannen, en niet slechts in een of andere leeftijdscategorie.

Intussen heeft de webmaster van de PVV de kleine leugen ook ontdekt. De tekst over Sharpe is aangepast naar ‘oud-topsporter en [[popup file=”2010-04/jamessharpe2.png” description=”oud-Nederlands” align=”inline” ]] recordhouder horden’. Met de toevoeging: ‘Sharpe heeft 20 jaar ervaring in de telecom-industrie in verschillende executive posities.’ Ook niet onbelangrijk.

Update: Nog een paar PVV-kandidaten die de fout in zijn gegaan.

Update 2: James Sharpe blijkt twee records in de leeftijdscategorie 35-39 jaar te hebben behaald op de vijftig en zestig meter indoor.