Utrecht ontsnapt aan Koninginnedag-drama

bas paternotte 3 mei 2010 Politiek

Utrecht is tijdens Koninginnedag ontsnapt aan een ramp. Een tonnen wegende boom viel om en blokkeerde daarmee de Oudegracht. Het had maar weinig gescheeld of er was sprake van een lente-drama. Twee bootjes waren net voorbij, een rondvaartboot wist op tijd te stoppen. Varen over de Oudegracht, het is niet veilig.

Nou gebeuren er wel meer rare dingen in Utrecht. Maar dit deed toch wel erg denken aan het zomerdrama in 2006 waarbij een dode viel te betreuren. De gemeente heeft recent alle bomen aan de Utrechtse grachten geïnventariseerd in het kader van het project ‘herstel kade- en kluismuren’. Deze 108 jaar oude boom stond [[popup file=”2010-05/boom_oudegracht.jpg” description=”níet op de nominatie” align=”inline” ]] om geveld te worden.

Dat belooft dus nog wat te worden met die honderen andere bomen. Gelukkig is PvdA-burgemeester Aleid Wolfsen niet meer verantwoordelijk voor de communicatie in de stad. Dat laat echter niet onverlet dat HP/De Tijd vooralsnog een negatief vaaradvies geeft voor de Oudegracht. Klachten laat u bij de Hoofd Bomenknuffelaar verantwoordelijk wethouder achter.

Reageer op artikel:
Utrecht ontsnapt aan Koninginnedag-drama
Sluiten