Spring naar de content

Er wordt getrokken aan Suarez

Hij mag zich sinds maandag Voetballer van het Jaar noemen en is ook nog eens topscorer van de eredivisie. En niet zomaar een topscorer. Nee, Luis Suarez evenaarde met 35 competitietreffers oud-PSV’er Mateja Kezman als meest productieve buitenlandse voetballer in de eredivisie. Maar hoe lang mag Nederland nog van hem genieten?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Hoewel de 23-jarige Suarez het uitstekend naar zijn zin heeft bij de Amsterdammers, kan het verliesgevende Ajax een flinke zak geld goed gebruiken. Joop Slop, financieel directeur van de club, rekent dit seizoen op een verlies van 25 miljoen euro.

Naar verluidt zou er een afkoopsom van 30 miljoen euro moeten worden betaald voor de trefzekere Uruguayaan, die officieel tot medio 2013 onder contract staat bij Ajax. Of er een club is die zo diep in de buidel gaat tasten, is afwachten, maar onder meer Arsenal, Manchester United en Juventus zouden interesse in Suarez hebben. Bovendien zal hij zich tijdens het komende WK waarschijnlijk nog meer in de kijker spelen.

Ajax-fans kunnen zich morgen tijdens de return van de KNVB-bekerfinale de lust voor het oog die Suarez heet dus maar beter nog even goed laten bekomen. Hieronder alvast zijn competitiegoals van dit seizoen op een rij.