Demonstratie tegen belastingdruk

import haagse post 14 mei 2010 Politiek

Een demonstratie tegen betutteling, bemoeienis en een hoge belastingdruk, dat verwacht je niet in Nederland, consensusland. Op zaterdag 29 mei aanstaande, om 5 voor 12, gaat het dan toch gebeuren. Die laatste zaterdag van de maand gaat het eerste protest onder de noemer Dutch Tea Party van start. Op het Plein, vlak voor het Tweede Kamer-gebouw, moeten honderden mensen zich verzamelen uit protest tegen een steeds groter wordende en geldverspillende overheid.

De naam Tea Party is niet uit de lucht gegrepen. De organisatie, de familie Schneider uit Schagen, wil een Nederlands equivalent van de Amerikaanse Tea Parties op touw zetten, waarbij honderden, soms duizenden mensen met borden demonstreren tegen een geldverspillende overheid. In Amerika is het een groot succes, maar of dat ook in Nederland aanslaat? Het lijkt erop dat de meeste Nederlanders zich erbij hebben neergelegd dat ze tot en met juni voor de overheid werken en daarna pas hun zuurverdiende geld in eigen zak mogen steken.

Een aantal prominente sprekers is aanwezig, onder wie historicus Bart Jan Spruyt, CDA-Kamerlid Eddy Bilder, libertariër Toine Manders en voormalig Libertas-lijsttrekker Eline van den Broek.

Spruyt spreekt de hoop uit dat burgers eindelijk eens gaan protesteren tegen de hoge belastingdruk. “Het doel is het bijbrengen van ‘belastingbewustzijn’, zodat burgers zich gaan realiseren hoeveel ze betalen, hoe slecht het wordt besteed en hoeveel beter het zou zijn wanneer burgers taken die de overheid nu uitvoert, weer zouden terugvorderen.” Aanvullend: “In de hoop natuurlijk op een revolte die in ieder geval het aantreden van een links kabinet verhindert.” FV

Reageer op artikel:
Demonstratie tegen belastingdruk
Sluiten