Spring naar de content

Femme fatale (3)

Het was hét grachtengordel-event van afgelopen week: de presentatie van het boek Slappe zakken!, van ex-HP-journaliste Astrid Theunissen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In haar pennevrucht rekent de jarenlang naar een baby hunkerende schrijfster genadeloos af met half Amsterdam – de mannelijke helft, wel te verstaan. De ‘gewoon’ met haar bevriende Rotterdammer Wim de Jong, tevens Volkskrant-columnist, serveerde een speech die te mooi was om niet uit te citeren.

“Alle mannen met wie Astrid in de afgelopen 25 jaar heeft geprobeerd een gezinnetje te stichten komen pijnlijk herkenbaar voor in Slappe zakken! Het gaat hier ten minste om zo’n 83 jongens en mannen. En dan zijn de spelers van het Surinaams-Nederlandse voetbalelftal, met wie ze ooit één voor één kennismaakte, nog niet eens meegeteld.

“Hele pelotons mannen hebben van haar vrouwelijke gulheid genoten. Maar altijd weer bleken het ploerten, mietjes, lafbekken, kwartjesvinders.

“Keelsnoerend is in dit verband de anekdote dat Astrid ooit tijdens een reportage op het guerrillaleger van Ronnie Brunswijk stuitte, in zijn basiskamp de internationale betrekkingen met dit geile Surinaamse krachtmens verstevigde en vervolgens, gék van verliefdheid, mijn vrouw belde om te vertellen dat Ronnie misschien wel de geschikte vader voor haar kinderen was.”

(Zie ook pag 74 – Onder de gordel.)