Spring naar de content

Het onderwijs: een links bolwerk

Het onderwijspersoneel stemt massaal op linkse partijen. Vooral de PvdA, D66 en GroenLinks doen het goed bij de mensen die de nieuwe generaties kinderen onderwijzen. Als het aan de onderwijzers ligt, kan links in totaal rekenen op 128 Tweede Kamer-zetels.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

De SP is weliswaar niet meer zo populair als vier jaar geleden met ‘slechts’ aanhang onder tien procent van het personeel, maar andere linkse partijen winnen flink aan steun: dertig procent van het onderwijspersoneel stemt PvdA, 22 procent D66 en 20 procent GroenLinks.

In totaal stemt maar liefst 85 procent op een linkse partij, blijkt uit [[popup file=”2010-05/afbeelding_1_copy7.png” description=”onderzoek” align=”inline” ]] van het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond. Het onderwijspersoneel moet niets hebben van het CDA (3 procent), de VVD (7 procent) en de PVV (3 procent). 

Kennelijk zijn er veel overeenkomsten met het onderwijs en de humanisten, want die laatste groep geeft in feite een stemadvies voor GroenLinks of D66, omdat die twee partijen het meest ‘humanistisch’ zijn, zo blijkt uit een ‘politieke meetlat’. Ook hier is het CDA impopulair. Wat is dat eigenlijk, humanisme? ‘Het humanisme is de levensovertuiging die probeert leven en wereld te begrijpen uitsluitend met menselijke vermogens.’ Is dat ook weer duidelijk.