Spring naar de content

Eddy Zoëy

Eddy Zoëy (Almelo, 1967) is het pseudoniem van Eddy Morsink. Hij is muzikant en tv-presentator. Hij is nu op RTL 5 te zien in het programma The Phone, dat vorig jaar een Emmy Award won.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wat is uw huidige gemoedstoestand?

Gelukkig maar haastig. Eind mei ga ik een maand op reis voor het programma Expeditie Robinson. Ik heb vorige week zelfs een paar andere projecten moeten afstoten omdat het te veel werd. Het is moeilijk om tijdens zo'n drukke periode relaxed te blijven. Toch lukt mij dat over het algemeen vrij aardig.

Lijkt u op uw moeder?

Mijn vader is een heel rustige man, mijn moeder een heel drukke vrouw. Beide kanten heb ik in mij. Maar mijn vader zegt dat ik vooral op mijn moeder lijk. Zij spreekt dat niet tegen.

Wie zijn uw helden?

Frank Zappa, omdat hij mij omver blaast met zijn kennis van muziektheorie gecombineerd met een groot gevoel voor humor. Edward van Halen, omdat hij de ultieme rockgitarist is. Jay Leno, omdat hij de grootste sterren aan tafel krijgt en altijd luchtig en grappig is.

Aan wie ergert u zich?

Aan politici tijdens verkiezingscampagnes. In mijn tv-werk heb ik gemerkt dat ze altijd heel kieskeurig zijn met media-aanvragen. Maar in verkiezingstijd is opeens niets ze te gek. Ik snap dat het nodig is voor hun carrière, maar ik vind het wel hypocriet.

Wat is uw grootste angst?

Het verliezen van dierbaren. Gelukkig heb ik dat nog nooit van dichtbij meegemaakt.

Wat zijn uw dagdromen?

Als puber droomde ik van op een podium gitaar spelen voor een publiek. Daar heb ik al veelvuldig van mogen proeven. Tegenwoordig gaan mijn dagdromen vooral over rust en nietsdoen: op een eiland relaxen onder een palmboom.

Bidt u weleens?

Nee.

Heeft u ooit een mystieke ervaring gehad?

Ik ben een natuurfreak. Als ik een wielewaal of goudvink zie, heeft dat voor mij een enorm wauw-effect, wat ik best een mystieke ervaring kan noemen.


Bent u aantrekkelijk?

Vroeger wel. Inmiddels begin ik behoorlijk af te takelen. Het kost me steeds meer moeite om dun te blijven, ik heb meer lijnen en zie er wat doorleefder uit. De tijd dat ik bij jonge vrouwen in de smaak viel, is een beetje voorbij.

Bent u monogaam?

Ik doe absoluut mijn best, anders hou je een relatie van veertien jaar nooit vol. Hoewel ik in mijn huidige relatie weleens de fout in ben gegaan, gedraag ik mij de laatste jaren als een heel keurig mannetje.

Waar schaamt u zich voor?

Voor helemaal niets.

Wanneer heeft u voor het laatst gehuild?

Weet ik niet. Het gebeurt geregeld. Ik word snel geraakt door films of een spotje over dierenmishandeling.

Als u iets aan uzelf zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik zou het vermogen willen hebben om wat meer van het hier en nu te kunnen genieten. En ik zou minder aanleg willen hebben om dik te worden. Ik heb het onder controle, maar moet er ook veel voor laten.

Wie is uw grootste liefde?

Mijn twee kinderen, Fender en Teuntje, van drie en anderhalf.

Wanneer was u het gelukkigst?

Mijn tijd op de kunstacademie was erg mooi, maar ik ben nu ook gelukkig. Ik ben een positief mens.

Welke eigenschap waardeert u in een man?

Doorzettingsvermogen, vastberadenheid, relativeringsvermogen.

Welke eigenschap waardeert u in een vrouw?

Gevoel voor humor, losbolligheid, intellect op emotioneel vlak en snappen waar het écht om draait in het leven. Veel vrouwen vervallen namelijk snel in details die er eigenlijk niet toe doen.

Wat is uw meest dierbare materiële bezit?


Mijn gitaren. Ik heb er zo'n 25.

Hoe ontspant u zich?

Door gitaar te spelen, films te kijken en te schilderen. Ondanks dat ik de kunstacademie heb gedaan, is dat schilderen pas iets van de laatste jaren.

Wat is uw grootste ondeugd?

Gaan voor mezelf. Ik zie het vooral als een sterke karaktertrek, maar ik kan me voorstellen dat sommigen denken: die jongen is wel erg met zichzelf bezig. Een aantal mensen in mijn omgeving moet er soms onder lijden.

Wat is uw grootste prestatie?

De eigen liedjes die ik heb geschreven en de albums die ik heb uitgebracht. Door het grote publiek worden ze misschien wat minder gewaardeerd, ze zijn wel helemaal van mijzelf. Op sommige tv-programma's ben ik ook trots, maar die maak je toch met een team.

Wat is uw grootste mislukking?

Dat ik nooit tevreden ben. Een heel vervelende eigenschap. Maar het zit mijn algehele geluksgevoel niet in de weg.

Gelooft u in God?

Nee. Ik geloof dat de mens nietig is, dat we nog geen 0,001 procent weten van wat er nog meer is en dat we er ook nooit achter zullen komen.

Welk leed heeft u anderen berokkend?

Niets groots. Ik zal weleens tegen mensen kort door de bocht zijn geweest en wat harten hebben gebroken.

Wat is de beste plek om te wonen?

Californië. Ik sluit niet uit dat ik daar ooit terechtkom. Het klimaat, de ruimte en de hele manier van leven staat me aan.

Hoe is ongeluk te vermijden?

Een auto-ongeluk kun je niet vermijden, maar het gevoel van ongeluk zit volgens mij vooral in je eigen hoofd en wordt bepaald door de kaders die je zelf stelt.


Wat is uw devies?

This too shall pass. Dat is altijd een handig zinnetje voor als het even wat minder goed gaat...