Verkiezingen: de sterren verwachten nog ‘radicale shifts’

Mark Traa 4 jun 2010 Politiek

Goed, iedereen heeft zijn zegje gedaan over de meest geschikte partijen, lijsttrekkers en coalities. Wie het nu echt niet meer weet, kan wellicht afgaan op wat de sterren zeggen. “Jupiter in Vissen is inmiddels al over zijn Saturnus heen geschoven en is bijna buiten orb, waardoor Mark Rutte nu meer aanvallen krijgt te verduren tijdens de verkiezingscampagne.”

(Lees verder onder de ‘natal chart’ van Jan Peter Balkenende, van 7 mei 1956, 11.57 uur.)
[[image file=”2010-06/afbeelding_9_copy1.png” align=”inline” ]]

Het is nog geen 9 juni: in de weken ervoor gebeurt er nog van alles, aldus astrologe Myrthe Sardjoe. “Op 29 mei loopt Uranus het teken Ram in. Op 31 mei gaat Saturnus weer direct lopen. Vanaf 1 juni loopt Neptunus juist weer retrograde. Op 7 juni maakt ook Jupiter zijn entree in het teken Ram (en daarmee maakt Jupiter een conjunctie met Uranus). Op 8 juni verlaat Mars voor het eerst dit jaar het teken Leeuw en komt aan in het teken Maagd.” Sardjoe’s conclusie: het kan nog alle kanten op. En dat vindt ook collega Ilse ten Berge: “We kunnen radicale ‘shifts’ verwachten omdat de verkiezingen plaatsvinden met Jupiter en Uranus in Ram.”

Maar natuurlijk kijken astrologen ook naar de polls. Zó duidt Ilse ten Berge de opmars van Mark Rutte: “Hij is van de Pluto/Uranus in Maagd-generatie én ook heeft hij de oppositie Saturnus in Vissen/Uranus in Maagd in zijn horoscoop. Mark Rutte ‘zit’ momenteel in zijn Saturnus-oppositie. Het is niet ondenkbaar dat de transit van Saturnus in Maagd in oppositie met zijn geboorte Saturnus in Vissen hem minister-president maakt. Immers, de Saturnus-oppositie is een soort van ‘Volle Maansperiode’ waarbij je krijgt wat je toekomt; wat je zaait, zul je oogsten. Dan kan de inzet uit het verleden beloond worden, of juist niet! Jupiter in Vissen is inmiddels al over zijn Saturnus heen geschoven en is bijna buiten orb, waardoor hij nu meer aanvallen krijgt te verduren tijdens de verkiezingscampagne. Saturnus is en blijft hard werken, en je krijgt niets voor niets.” Juist ja.

Myrthe Sardjoe analyseerde ook het eerste lijsttrekkersdebat, dat zo matigjes verliep voor Job Cohen. “Als we naar de horoscopen van deze vier heren kijken zien we het volgende: Rutte, Balkenende en Wilders hebben alle drie hun Maan in Ram staan: Dit zijn echte kemphanen! In debat kunnen ze snel, agressief en makkelijk in de aanval. Van nature zijn ze assertief, kort en bondig. Job Cohen heeft de Zon in Weegschaal staan, lijnrecht hier tegenover. Niet aanvallen, maar samenwerken is Cohens motto. [-]  Cohen heeft zelf de Maan in Boogschutter staan. Cohen voelt zich duidelijk niet op zijn gemak in een dergelijk debat. [-] Desalniettemin kun je stellen dat de vier heren elkaar emotioneel wel liggen: 3x Maan in Ram driehoek Cohens Maan in Boogschutter! Bovendien heeft Job Cohen zijn Mars, Pluto en Saturnus in Leeuw staan, min of meer driehoek de Manen in Ram van zijn tegenstanders. Oók Job kan vechten en dat zal uiteindelijk wel respect afdwingen bij de drie andere heren.”

Maar hoe het nu verder moet? Astroloog Ton Brakenhoff: “Eigenlijk zie ik maar één oplossing in dit prentenkabinet en dat is good old Balkenende (Stier) die verbinding maakt met de Venus van Wilders, een Venus in conjunctie met Zon, Uranus en Pluto.” En even los van de partijpolitiek: ziehier de enorm verrassende conclusie van Ilse ten Berge. “Wat er ook gaat veranderen, het zal grondig gebeuren. Met andere woorden: keihard bezuinigen en dat gaan we voelen… In het bijzonder in onze portemonnee!”

Reageer op artikel:
Verkiezingen: de sterren verwachten nog ‘radicale shifts’
Sluiten