Niet alle Britten zien komst Wesley Sneijder zitten

niek stolker 6 jul 2010 Politiek

Zal je altijd zien. In aanloop van de belangrijkste wedstrijd uit zijn leven probeert de boulevardpers onze beste speler uit zijn evenwicht brengen. In 1974 schrijft Bild Zeitung vlak voor de finale over Cruyff, Sekt und nackte Mädchen, in 2010 meldt The Sun op de dag van halve finale dat de nieuwe coach van Inter zijn nummer 10 Wesley Sneijder wil verkopen.

Sneijder zou gevoelsmatig te veel bij zijn oude coach Jose Mourinho horen. De nieuwe Inter-coach Rafael Benitez wil volgens The Sun zijn eigen succesteam bouwen en heeft Sneijder daarvoor niet nodig. Hij zou de spelmaker van Oranje voor 35 miljoen pond willen verpatsen aan Manchester United.

Tot overmaat vanm ramp voor Sneijder lijken veel Britse fans hem niet te pruimen. Een bloemlezing uit de reacties op het artikel in The Sun: ‘te blessuregevoelig’ (BEAU), ‘persoonlijk zou ik Schweinsteiger nemen’ (Silverwon), ‘het geld niet waard’ (Harry Lemon), ‘deze gozer is niet van het niveau Scholes’ (Maradonamac10). 

Cruijff speelde in 1974 een draak van een finale tegen de Duitsers. Het is de vraag of Sneijder zich ook van de wijs laat brengen. De dagelijkse pesterijen van Johan Derksen laat hij ook gemakkelijk van zich afglijden.

[[ poll uid=186 ]]

Reageer op artikel:
Niet alle Britten zien komst Wesley Sneijder zitten
Sluiten