Te sexy voor tv?

import de kring 15 jul 2010 Cultuur

Stevige kritiek voor het Amerikaanse komische nieuwsprogramma The Daily Show (Comedy Central). De vorige maand aangenomen correspondente Olivia Munn is volgens het feministische weblog Jezebel veel te sexy voor het programma.

Het weblog had vrouwelijke collega’s van Munn gesproken en meldde dat haar komst voor hen een ‘vervreemdende en vervelende’ ervaring was geweest. Met name de presentator, Jon Stewart, moest het ontgelden. “Hij is een seksist en kiest vrouwen uit op uiterlijk.”

Munn is volgens Jezebel alleen maar aangenomen omdat ze op de cover van Playboy had gestaan en graag op televisie ‘suggestieve dingen’ in haar mond stak. Van talent zou geen enkele sprake zijn. (Dit laatste is in ieder geval onjuist; in de YouTube-hit Attack of The Show bewijst Munn geblinddoekt al likkend en sabbelend objecten te kunnen herkennen, variërend van barbiepoppen tot basketbalschoenen.)

De ongeveer dertig vrouwelijke medewerkers van de show herkenden zich niet in de kritiek van Jezebel. In een open brief gaven ze aan dat Stewart ‘het tegenovergestelde van een seksist’ is en dat Jezebel de ‘bronnen binnen de show’ uit de duim gezogen had. Volgens de vrouwen is The Daily Show geen jongens- of meisjesclub, maar ‘een heerlijke familie’. Zoiets als de TROS, dus. BS

Reageer op artikel:
Te sexy voor tv?
Sluiten